lukeminen elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä: vihjeitä diabeetikoille

Aloita ainesosaluettelossa

Kun sinulla on diabetes, ruokavalio on tärkeä osa hoitosuunnitelman. Tietenkin tiedät mitä syöt – kalkkuna voileipä, lasi rasvatonta maitoa, sokeriton tuhertaa pop. Mutta sinä kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, kuten kaloreita, yhteensä hiilihydraatteja, kuitua, rasvaa, suolaa ja sokeria? Lukeminen elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä voi auttaa sinua tekemään parhaita valintoja.

Mieti hiilihydraatteja yhteydessä

Kun etsit elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä, aloita ainesosaluettelossa.

Laita sokerittomat tuotteet niiden tilalle

Muista, että ainesosat on lueteltu painon mukaan alenevassa järjestyksessä. Tärkein (raskain) ainesosa on luettelossa ensimmäisenä, sen jälkeen muiden käytettyjen ainesosien alenevassa määrinä.

Jos aterian suunnitelma perustuu hiilihydraatti laskenta, elintarvikkeiden etiketeissä tullut keskeinen väline.

Pidä silmällä sydämen terveellisiä ainesosia, kuten Täysjyvävehnäjauho, soija ja kaura. Tyydyttymättömiä rasvoja – kuten oliiviöljy, rypsiöljy tai maapähkinä öljyt – edistää sydämen terveyttä, too.; Vältä epäterveellistä ainesosia, kuten hydratut tai osittain hydrattu öljy.

Katso koko hiilihydraatit, ei vain sokeria. Arvioi grammaa hiilihydraatin kokonaismäärä – joka sisältää sokeria, hiilihydraatteja ja kuitua – pikemminkin kuin vain grammaa sokeria. Jos hakeutua sokeripitoisuus, voit missaa ravitsevia elintarvikkeita luonnostaan ​​paljon sokeria, kuten hedelmiä ja maitoa. Ja ehkä liikaa elintarvikkeita ilman luonnollista tai lisättyä sokeria, mutta runsaasti hiilihydraatteja, kuten tiettyjä vilja.; Älä missaa korkean fiber elintarvikkeet. Kiinnitä erityistä huomiota korkea-fiber elintarvikkeet. Etsi elintarvikkeita vähintään 3 grammaa kuitua. Kun laskenta hiilihydraatteja, jos elintarvike on yli 5 grammaa kuitua, voit vähentää puolet grammaa kuitua kokonaismäärästä hiilihydraatit saada laskea. Korkea fiber elintarvikkeet auttavat vähentämään imeytymistä enemmän-yksinkertaisia ​​hiilihydraatteja.

Sokeriton ei tarkoita hiilihydraatti-ilmaiseksi. Sokeriton elintarvikkeet voivat olla rooli oman diabetes ruokavalio, mutta muista harkita hiilihydraattien, samoin. Sokeritonta merkintä tarkoittaa, että yksi annos on alle 0,5 grammaa sokeria. Kun olet valinnut välillä vakio- tuotteiden ja niiden sokerittomat kollegansa, verrata elintarvikkeiden merkintöihin. Jos sokeriton tuote on huomattavasti vähemmän hiilihydraatteja, sokeriton tuote saattaa olla parempi vaihtoehto. Mutta jos on vain vähän eroa hiilihydraatti grammoina kahden elintarvikkeet, antaa makua – tai hinta – on oppaasi.; Ei lisätty sokeria, mutta ei välttämättä ole hiilihydraatteja. Sama varoitus koskee tuotteita urheilu “ei lisätty sokeria” etiketti. Vaikka nämä elintarvikkeet eivät sisällä korkean sokerin ainesosia ja sokeria lisätään käsittelyn aikana tai pakkaus, elintarvikkeet lisättyä sokeria voi silti olla runsaasti hiilihydraatteja.; Sokerialkoholeja sisältävät hiilihydraatteja ja kaloreita, too. Vastaavasti tuotteet, jotka sisältävät sokeria alkoholeja – kuten sorbitolia, ksylitolia ja mannitolia – eivät välttämättä vähän hiilihydraatteja tai kaloreita.