lukeminen elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä helpottuu

Tiedät pitäisi saada tapana käsittelyssä elintarvikkeiden pakkausmerkinnöissä kun ruokaostoksia, mutta se ei ole aina helppoa. Kun on kiire, on helppo tarttua tuttuja elintarvikkeita tarkistamatta paljon enemmän kuin edestä pakkauksen. Ja niin monet elintarvikkeet valita – ja paljon sekavaa tietoa etiketteihin – se voi olla vaikea tehdä valintoja luottamusta.

“Kuluttajat ovat hämmentyneitä eivätkä täysin lukemista etikettejä koska tiedot etikettiin ei tehdä selväksi, miten se liittyy kansallisen terveyssuositusten”, kertoo Mary Hartley, MPH, RD, ravitsemusterapeutin varten kaloreita Plus, ruoka-pisteytys ohjelman Tietoja verkkosivuilla.

Tosiasia on, että jotkut saamisia rintamilla pakkausten eivät kerro kaikkea, sanoo Supermarket Savvy uutiskirjeen päätoimittaja Linda McDonald, RD.

“Monet paketeista trumpetti eduksi yhden attribuutin, kuten ei transrasvoja, jättäen muut tärkeät tiedot, jotka kuluttajat tarvitsevat tietää, kuten kuinka paljon tyydyttynyttä rasvaa tai lisättyä natriumia on, että trans rasvattomasta tuote”, McDonald sanoo.

Hyvä uutinen on, että jotkut päivittäistavarakaupan ketjut, elintarvikealan yritysten ja muiden ryhmien toteuttavat ruoka pisteytys ohjelmia, joilla pyritään helpompi valita viisaasti. Nämä ohjelmat vaihtelevat kuvakkeet edessä paketteja, markkereita hyllyille, online-ohjelmia, joissa elintarvikkeet pisteytetään niiden terveellisyyttä.

Näissä pisteytys järjestelmissä, elintarvikkeet pisteytetään niiden ravintosisältöjen sekä terveellisiä ainesosia (kuten ravinteita, kuitua, proteiinia laatu, ja täysjyvätuotteita) ja ei-niin terveitä ovat (kuten tyydyttyneiden ja transrasvojen, lisätty sokeria, suolaa, ja kolesteroli ). Peli jotta kuluttaja voi verrata erilaisten samaa ruokaa luokan sisällä (esimerkiksi aamiaismurot).

Useimmat järjestelmät käyttävät matemaattista kaavaa, jossa otetaan tietyt ravitsemukselliset tekijät huomioon ja luo pisteet. Nämä kaavat vaihtelevat järjestelmästä syste; tarkka kaavat ovat yleisesti ottaen ei ole julkistettu pelossa he voisivat jäljitellä.

Asiantuntijat varoittavat, että pisteytys järjestelmät eivät ole idioottivarma. Jotkut sanovat, että riippuen kriteereistä pisteet elintarvikkeisiin, terveellisiä elintarvikkeita saattaa itse asiassa pisteet huonosti. Esimerkiksi kasvismehu voisi saada alhaiset pisteet, koska sen korkea natriumpitoisuus, ja jogurtti lisättyä hedelmää voisi pisteet alhainen, koska se sisältää lisättyä sokeria.

terveellisiä, herkullisia reseptejä, mistä ja syö hyvin lehden.

Chicken, Chocolate, Salaatit, Jälkiruoat, Keitto