Lopeta tupakointi ramadanin aikana

Ramadan-kuukauden on loistava tilaisuus alkaa terveellisiä tapoja ja lopettaa joitakin huonoja, kuten tupakointi.

“Jos voisin lopettaa tupakoinnin päivän aikana, ei ollut mitään syytä, miksi en voinut lopettaa kokonaan.”

Ahmed Rahman

Ahmed Rahman lopetti tupakanpolton aikana Ramadan avulla tupakoinnin ohjaaja hänen moskeija Pohjois-Lontoossa.

Taistelevat himoa

36-vuotias pysäköinninvalvoja oli polttanut välillä 10 ja 15 savuketta päivässä 20 vuotta.

“Joskus onnistunut pysäyttämään koko kuukauden, mutta joka kerta, kun näin jonkun savuke kädessään se sai minut haluamaan yksi”, hän sanoo. “Lopulta houkutus saisi liikaa ja olin syttyy uudelleen.”

Hänen vaimonsa oli tullut huolissaan hänen terveyden ja osoitti hänelle artikkeleita lehdestä keuhkosyöpä ja rinnassa infektioita.

“Meillä on kaksi lasta ja hän ei halua niitä altistua savulle, joten jouduin tupakoida puutarhassa”, Ahmed sanoo.

Vuonna 2005 Ahmed kertoi perheen ystävä, että hän halusi lopettaa tupakoinnin ramadanin aikana.

“Emme voi polttaa päivällä aikana paasto, joten ajattelin, että jos voisin luopua tupakoinnin päivän aikana, ei ollut mitään syytä, miksi en voinut lopulta lopettaa kokonaan”, hän sanoo.

Se helpottuu

Hänen ystävänsä neuvoi häntä ottamaan yhteyttä paikalliseen ensihoidon luottamus (PCT), joka oli käynnissä anti-tupakoinnin ryhmä tarjoaa tukea ihmiset yrittävät luopua.

Oli neljä-viisi ryhmäistuntoja viikon Ahmedin moskeija. Ne, jotka allekirjoittivat piti sitoutua viisi viikkoa.

Istuntojen välillä, Ahmed olisi soittaa tukensa työntekijä, kun hän oli halu syttyä.

“Pidin lopettaminen ja joukko muita ihmisiä samassa tilanteessa, ja voi puhua henkilölle, joka tiesi mitä aioin läpi oli suuri”, hän sanoo. “Meidän koordinaattori tehty erilaisia ​​ehdotuksia saada läpi parin ensimmäisen päivän ajan minun” quit date “.

Soita Savuton Helpline numero 0300 123 1044 (0300 123 1014 minicom), ja pyytää puhumaan tulkin kielen tarvitset.; Puhelinpalvelu on avoinna 9 am-8pm maanantaista perjantaihin ja 11 am-4pm lauantaina ja sunnuntaina .

Lopeta tupakointi ja tupakka

Ensimmäisten viikkojen olivat kovat. Ei syö tai juo mitään päivällä on vaikea, mutta minulle ei tupakointia oli vaikeampaa. ”

Yöllä, Ahmed pureskellaan nikotiini purukumi, kun hän tuntui tupakointi savuketta.

“Tupakoinnin lopettaminen ei ole jotain, voit tuntea puolinaisia ​​noin”, hän sanoo. “Siellä oli muutamia heikkoja hetkiä aluksi kun kerroin itselleni, että pari savukkeita ei haittaa, mutta tiesin, että jos esitin ja oli yksi, olisin tupakointi 15 päivä jälleen loppuun mennessä viikolla .

Jos hän oli himo päivällä, hän istui kahvilassa ja lukea paperia, ennen kuin halu oli kulunut.

“Mielestäni tärkein syy, että olen vihdoin lopettaa oli, että halusin”, Ahmed sanoo. “Se ei saada helpommin ajan myötä. Neljän viikon kuluttua pystyin lopeta nikotiinin purukumi, ja olen ylpeä siitä, että en ole savustettu jälkeen Ramadan kaksi vuotta sitten.

Nyt voin tehdä liikuntaa saamatta hengästynyt ja pää tuntuu selkeämpi. Vaimoni on todella ylpeä minusta, ja se on mukava tietää, että minun ei tarvitse mennä ulos ja asettua kylmä tai sade vain tupakalle. ”

Ihmiset, jotka käyttävät tukea jopa neljä kertaa todennäköisemmin lopettaa tupakointi kuin ne, jotka yrittävät lopettaa yksin. Kaikki alueet on ilmainen paikallinen tupakoinninlopettamislinja Service, joka tarjoaa lääkkeitä ja tukea auttaa lopettamaan. Monet palvelut tarjoavat myös tuki auttaa lopetat savuton tupakka, kuten paan. Lue lisää tupakoinninlopettamislinja tukea.

9 ulos 10 ihmistä käyttäen stop-tupakoinnin palvelu suosittelen sitä toiselle henkilölle, joka haluaa lopettaa tupakoinnin. Etsi paikallinen palvelu, siirry Savuton verkkosivuilla, tai käänny lääkärin tai hoitajan viittaan paikalliseen palveluun.

Voit myös soittaa Savuton Helpline numero 0300 123 1044 (0300 123 1014 minicom), ja pyytää puhumaan tulkin kielen tarvitaan. Puhelinpalvelu on avoinna 9 am-8pm maanantaista perjantaihin, ja 11 am-4pm lauantaina ja sunnuntaina.

21/07 /

21/07 /

Pyhän kuukauden ramadanin on loistava tilaisuus antaa kehon terveystarkastuksen. Ota selvää, miten.

Apua lopetus, mukaan lukien mitä lääkäri voi tehdä, paikallisia palveluja ja nikotiinikorvaushoitojen

Terveet Ramadan

Apua lopetus, mukaan lukien mitä lääkäri voi tehdä, paikallisia palveluja ja nikotiinikorvaushoitojen

Lopeta tupakointi

Lopeta tupakointi