levottomat jalat tauti

Levottomat jalat -oireyhtymä (RLS) on tila, jossa sinulla on hallitsematon tarve liikuttaa jalkoja, yleensä johtuu jalka epämukavuutta. Se yleensä tapahtuu iltaisin tai öisin, kun olet istuen tai makuulla. Moving helpottaa epämiellyttävä tunne väliaikaisesti.

Levottomat jalat -oireyhtymä, joka nyt tunnetaan levottomien jalkojen oireyhtymä / Willis-Ekbom tauti (RLS / KE), voi alkaa missä tahansa iässä ja yleensä pahenee, kun ikää. Se voi häiritä unta – johtaa päivällä uneliaisuus – ja matkustamisen vaikeaksi.

oireet

Yksinkertainen itsehoitoa vaiheita ja elintapojen muutokset voivat auttaa. Lääkehoito myös auttaa monia ihmisiä, joilla on levottomat jalat -oireyhtymä.

Tunne alkaa oltuaan levossa. Tunne alkaa tyypillisesti sen jälkeen, kun olet ollut makuulla tai istuen pitkäksi aikaa, kuten autossa, lentokoneessa tai elokuvateatterissa .; Helpotusta liikkuvuutta. Tunne RLS / WED vähentää liikkeen, kuten venyttely, jiggling jalat, vauhdista tai kävely .; Oireiden pahenemista illalla. Oireita esiintyy pääasiassa öisin .; Nighttime jalka nykiminen. RLS / KE voi liittyä toiseen, enemmän yhteistä tilaa kutsutaan määräajoin raajojen liikkuvuus nukkua, joka aiheuttaa jalat nykiä ja potkia, mahdollisesti koko yön, samalla kun nukkumaan.

Pakottava halu liikkua on mitä antaa levottomat jalat -oireyhtymä nimensä. Yhteiset ominaisuudet RLS oireita sisältävät

Ihmiset tyypillisesti kuvata levottomien jalkojen oireyhtymä oireita kuten epänormaali, epämiellyttäviä tuntemuksia jaloissa tai jalat, yleensä molemmin puolin kehossa. Harvemmin tuntemukset vaikuttavat aseita.

Tuntemuksia, joita esiintyy yleensä raajan sijaan iholla, kuvataan

Ryömiä; Creeping; Pulling; sykkivä; Kipeä; kutina

Joskus tuntemukset näyttävät uhmata kuvaus. Vaikuttavat ihmiset eivät yleensä kuvaamaan tilaa kuin lihaskrampit tai tunnottomuus. Ne eivät kuitenkaan aina kuvata halu liikkua niiden jalat.

Perifeerinen neuropatia. Tämä vahingoittaa hermoja kädet ja jalat johtuu joskus kroonisiin sairauksiin, kuten diabetekseen ja alkoholismiin .; Raudanpuute. Jopa ilman anemia, raudanpuute voi aiheuttaa tai pahentaa RLS / KE. Jos sinulla on aikaisemmin ollut verenvuoto mahassa tai suolistossa, kokevat runsaat kuukautiset tai toistuvasti luovuttaa verta, voi olla raudanpuute .; Munuaisten vajaatoiminta. Jos sinulla on munuaisten vajaatoiminta, voi olla myös raudan puute, usein anemia. Kun munuaiset eivät toimi kunnolla, rautavarastojen veressä voi vähentyä. Tämä muiden ruumiin kemian muutosten, voi aiheuttaa tai pahentaa RLS / KE.

syyt

On tavallista, että oireet vaihtelevat vakavuus. Joissakin tapauksissa oireet häviävät jonkin aikaa, sitten toistu.

Jotkut ihmiset levottomat jalat -oireyhtymä koskaan hakeutumaan lääkäriin, koska he ovat huolissaan niitä ei oteta vakavasti. Jotkut lääkärit erheellisesti oireita hermostuneisuus, stressi, unettomuus tai lihaskouristuksia.

Mutta RLS / KE on saanut huomiota ja painopiste median ja lääketieteellisen yhteisön viime vuosina, mikä lisää ihmisiä tietoiseksi tilanteesta.

Jos epäilet RLS / KE, ota yhteyttä lääkäriin.

Usein ei ole tiedossa syy levottomat jalat -oireyhtymä. Tutkijat epäilevät tila voi johtua epätasapainosta aivojen kemiallisen dopamiinin, joka lähettää viestejä ohjaamaan lihasliikkeet.

Riskitekijät

Joskus RLS / KE suvuittain, varsinkin jos ehto alkaa ennen ikää 50. Tutkijat ovat tunnistaneet sivustoja kromosomien jossa geenien RLS / KE voi olla läsnä.

Kirjoita oireet, myös silloin, kun ne alkoivat ja kun ne tehdään usein .; Kirjoita keskeisiä lääketieteellisiä tietoja, mukaan lukien muut olosuhteet teillä ja reseptiä tai over-the-counter lääkkeitä olet ottaen, kuten vitamiineja ja ravintolisiä. Huomaa myös, onko siellä on ollut levottomat jalat -oireyhtymä perheessäsi .; Ota perheenjäsen tai ystävä pitkin. Joku, joka liittyy muistat tiedot jäänyt tai unohtanut .; Kirjoita lista kysymyksiä kysyä lääkäriltä.

komplikaatiot

Raskaus tai hormonaaliset muutokset saattavat tilapäisesti pahentaa RLS / WED oireita. Jotkut naiset saavat RLS / KE ensimmäistä kertaa raskauden aikana, etenkin viimeisen kolmanneksen aikana. Kuitenkin oireet häviävät yleensä synnytyksen jälkeen.

Mikä on todennäköisin syy minun oireita ?; Onko muita mahdollisia syitä ?; Mitä testejä tarvitsen ?; Mitä hoitovaihtoehtoja on saatavilla tämän ehdon ?; Minulla on myös muita terveyttä. Miten voin parhaiten hoitaa heidät yhteen ?; Mitä itsehoito vaiheet saattavat parantaa minun oireita ?; Onko teillä oppimateriaaleissa voin olla? Mitä sivustot suositella ?; Mistä voin löytää tukiryhmä ihmisille, joilla levottomat jalat?

RLS / KE voi kehittyä missä iässä tahansa, jopa lapsuudessa. Häiriö on yleisempää iän myötä ja yleisempi naisilla kuin miehillä.

Saatko vastustamaton tarve liikuttaa jalkoja ?; Mitä sanoja kuvaamaan oireet ?; Tee oireet alkavat kun istut tai makuulla ?; Ovatko oireet pahempi yöllä ?; Onko liike saa sinut tuntemaan paremmin ?; Oletko kuullut, että potkia, ravistele tai muuten siirtää jalat nukkuessa ?; Oletko usein vaikeuksia putoaminen tai pysyä unessa ?; Oletko kyllästynyt päivisin ?; Onko kukaan muu perheestäsi on levottomat jalat ?; Kuinka paljon kofeiinia teillä on päivittäin ?; Mikä on tyypillinen käyttää ohjelmaa?

Valmistautuminen varaamiseksi

Levottomat jalat yleensä ei liity vakava perussairaus ongelma. Kuitenkin RLS / KE joskus mukana muita ehtoja, kuten

Vaikka RLS / KE ei johda muihin vakaviin olosuhteet, oireet voivat vaihdella tuskin haittaavia toimintakyvyttömäksi. Monet ihmiset RLS / KE vaikea laskea tai pysyä unessa.

Leikkaamalla tai poistamalla kofeiini, alkoholi ja tupakka .; Hierovat jalat kun liotus lämmin kylpy.

Vaikea RLS / KE voi aiheuttaa huomattavaa heikentynyt elämänlaatua ja voi johtaa masennukseen. Unettomuus voi johtaa liialliseen päivällä uneliaisuus, mutta RLS / KE voi estää päivällä napping.

Sinulla on vahva, usein vastustamaton tarve liikuttaa jalkoja, yleensä mukana epämiellyttävä tunne, tyypillisesti kuvata indeksoinnin, hiipiminen, kouristelua, pistely tai vetämällä .; Omat oireet alkavat tai pahenevat, kun olet levossa, kuten istuessa tai maatessa .; Oireesi ovat osittain tai tilapäisesti lievittää aktiivisuutta, kuten kävely tai venyttämällä .; Oireesi ovat huonompia yöllä .; Oireita ei voida selittää pelkästään toisen lääkärin tai käyttäytymiseen kunnossa.

Jos sinulla on oireita ja levottomien jalkojen oireyhtymä, tehdä ajanvarauksen kanssa lääkärille. Alustavan arvioinnin, hän voi ohjata sinut lääkäri, joka on erikoistunut olosuhteissa vaikuttaa hermostoon (neurologi) tai nukkua asiantuntija.

Seuraavassa on joitakin tietoja, joiden avulla saat valmiina nimittämistä.

Lääkkeitä, jotka lisäävät dopamiinin aivoissa. Nämä lääkkeet vähentävät liikettä jaloissa vaikuttamalla taso kemiallisen messenger dopamiinin aivoissa. Ropinirolin (Requip), rotigotiini (Neuproa) ja pramipeksolin (Mirapex) on hyväksynyt Food and Drug Administration hoitoon keskivaikean tai vaikean RLS / KE .; Lyhyen aikavälin sivuvaikutuksia näistä lääkkeistä ovat yleensä lieviä ja ovat pahoinvointi, huimaus ja väsymys. Ne voivat kuitenkin myös aiheuttaa hillitsemishäiriöitä, kuten pelihimon, ja päiväväsymystä .; Vaikuttavat lääkkeet kalsium kanavia. Tietyt lääkkeet, kuten gabapentiini (Neurontin) ja pregabaliini (Lyrica), työ joillekin RLS / KE .; Opioidit. Narcotic lääkkeet voivat lievittää lieviä tai vakavia oireita, mutta ne voivat olla riippuvuutta, jos sitä käytetään suurina annoksina. Esimerkkejä näistä lääkkeitä ovat kodeiini, oksikodoni (oxycontin, Roxicodone), yhdistetyt oksikodonia ja parasetamoli (Percocet, Roxicet), ja yhdistetyt hydrokodonin ja parasetamoli (Norco) .; Lihasrelaksantit ja nukkua lääkkeitä. Tämä luokka lääkkeitä, joita kutsutaan bentsodiatsepiinit, auttaa nukkumaan paremmin yöllä, mutta ne eivät poista jalka tuntemuksia, ja ne voivat aiheuttaa päivällä uneliaisuus. Yleisesti käytetty rauhoittavia RLS / KE sisältyvät klonatsepaami (Klonopin), eszopiclone (Lunesta), tematsepaamin (Restoril), tsaleplonia (Sonata) ja zolpidem (Ambien).

Testit ja diagnoosi

Jotkut peruskysymyksiin kysyä lääkäriltä levottomien jalkojen oireyhtymä, sisältävät

Kokeile kylpyjä ja hierontaa. Liotus lämmin kylpy ja hierovat jalat voivat rentoutua lihaksia .; Levitä lämmin tai viileä pakkauksissa. Käyttö kuumassa tai kylmässä, tai vuorotellen käyttää rinnan, voi vähentää raajan tuntemuksia .; Kokeile rentoutumista tekniikoita, kuten meditaatio tai jooga. Stressi voi pahentaa RLS / KE. Opi rentoutumaan, varsinkin ennen nukkumaanmenoa .; Luodaan hyvä nukkua hygieniaa. Väsymys on taipumus pahentaa oireita RLS / KE, joten on tärkeää, että käytännössä hyvä nukkua hygieniaa. Ihannetapauksessa on viileä, rauhallinen, mukava nukkua ympäristö, mennä nukkumaan ja nousta samanaikaisesti päivittäin, ja saada riittävästi unta. Jotkut RLS / KE huomaavat nukkumaan myöhemmin ja nousee myöhemmin päivällä auttaa saamaan tarpeeksi unta .; Liikunta. Getting kohtalainen, säännöllinen liikunta voi lievittää oireita RLS / KE, mutta overdoing tai treenata liian myöhään voi tehostaa oireita .; Vältä kofeiinia. Joskus leikkaamalla kofeiinia voi auttaa levottomat jalat. Yritä välttää kofeiinia sisältäviä tuotteita, kuten suklaa ja kofeiinia juomat, kuten kahvi, tee ja virvoitusjuomat, muutaman viikon nähdä, jos tämä auttaa.

Kysymykset lääkäriltä todennäköisesti kysyä sisällyttää

Helpottaa sinun oireet, kokeile

Hoidot ja huumeet

Lääkäri ottaa sairaushistoria ja pyytää kuvauksen oireita. Diagnoosi RLS / WED perustuu seuraavat kriteerit, jota koskeva levottomat jalat Study Group

Lääkäri voi suorittaa fyysisiä ja neurologisia tentti. Verikokeet, erityisesti raudanpuute, voidaan määrätä sulkea pois muita mahdollisia syitä oireita.

Kertoa muille kuntoa. Jakaminen tietoa RLS / KE auttavat perheenjäseniä, ystäviä ja työtoverit paremmin ymmärtää, kun he näkevät sinut vauhdista käytävillä, seisoo takana teatterin tai kävely veden jäähdytin useita kertoja koko päivän .; Älä vastustaa sinun tarvitse liikettä. Jos yrität tukahduttaa halu liikkua, saatat huomata, että oireet pahenevat .; Pidä nukkua päiväkirjaa. Seuraa lääkkeitä ja strategioita, jotka auttavat tai estävät taistelu RLS / KE, ja jakaa tämä tieto lääkärin kanssa .; Venyttää ja hieronta. Aloittaa ja lopettaa päiväsi venyttelyyn tai hieronta .; Etsi apua. Tukiryhmiä saattaa yhteen perheenjäsenet ja ihmisiä RLS / KE. Osallistumalla ryhmässä, oivalluksia ei vain voi auttaa, mutta myös voi auttaa joku muu.

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

Lisäksi lääkäri saattaa viitata voit nukkua asiantuntija. Tähän voi liittyä yöpyminen nukkua klinikalla, jossa lääkärit voivat tutkia unen jos toinen unihäiriöt kuten uniapnea epäillään. Kuitenkin diagnoosi RLS / KE ei yleensä edellytä nukkua tutkimuksessa.

Selviytyminen ja tuki

Joskus hoitoon taustalla kunnossa, kuten raudanpuute, suuresti lievittää oireita levottomat jalat -oireyhtymä. Virheen korjaaminen raudanpuute voi liittyä ottamalla rautalääkitystä. Kuitenkin rautalääkitystä vain lääkärin valvonnassa ja kun lääkäri on tarkistanut veren rautapitoisuus.

Jos olet RLS / WED ilman liitettyä kunnossa, hoito keskittyy elämäntapojen muutoksia, ja jos nämä eivät ole tehokkaita, lääkitys.

Useita reseptilääkkeet, joista suurin osa kehitetty hoitamaan muita sairauksia, ovat saatavilla vähentää levottomuutta jaloissa. Nämä sisältävät

Lisätietoa levottomat jalat -oireyhtymä

Lääkkeitä, jotka lisäävät dopamiinin aivoissa. Nämä lääkkeet vähentävät liikettä jaloissa vaikuttamalla taso kemiallisen messenger dopamiinin aivoissa. Ropinirolin (Requip), rotigotiini (Neuproa) ja pramipeksolin (Mirapex) on hyväksynyt Food and Drug Administration hoitoon keskivaikean tai vaikean RLS / KE.

Lyhyen aikavälin sivuvaikutuksia näistä lääkkeistä ovat yleensä lieviä ja ovat pahoinvointi, huimaus ja väsymys. Ne voivat kuitenkin myös aiheuttaa hillitsemishäiriöitä, kuten pelihimon, ja päiväväsymystä.

Lisää levottomat jalat -oireyhtymä

Se voi kestää useita kokeita sinulle ja lääkäri löytää oikea lääkitys tai yhdistelmä lääkkeitä, jotka sopivat sinulle parhaiten.

Joskus dopamiini lääkkeitä, jotka ovat työskennelleet jonkin aikaa lievittää RLS / ke jäävät tehottomiksi. Tai huomaat oireita palauttamalla aiemmin päivällä. Tätä kutsutaan vahvistukseksi. Lääkäri voi korvata toista lääkettä ongelman torjumiseksi.

Useimmat lääkkeet määrätty hoitoon RLS / KE ei suositella raskauden aikana. Sen sijaan, lääkäri voi suositella itsehoitoa tekniikoita lievittää oireita. Jos tuntemukset ovat erityisen kiusallinen aikana viimeisen kolmanneksen aikana, lääkäri voi hyväksyä käytettäväksi tiettyjen lääkkeiden.

Jotkut lääkkeet saattavat pahentaa oireita RLS / KE. Näitä ovat joitakin masennuslääkkeitä, jotkut psykoosilääkkeet, jotkut anti-pahoinvointi lääkkeitä ja kylmää ja allergialääkkeet. Lääkäri saattaa suositella välttää näitä lääkkeitä, jos mahdollista. Jos kuitenkin täytyy ottaa näitä lääkkeitä, keskustele lääkärisi kanssa lisäämällä lääkkeitä, jotka auttavat hallitsemaan oman RLS / KE.

Making yksinkertainen elämäntapa muutokset voivat lievittää oireita RLS / KE.

RLS / KE on yleensä elinikäinen tila. Olo RLS / KE kuuluu kehittää selviytymiskeinoja että toimi, kuten

Oireet ja hoito

1

 1

)