kysymyksiä ja vastauksia: elvytys, älä-ei-elvyttää tilauksia ja end-of-elämän päätöksiä

Elvytyslaitteisto (CPR) viittaa ryhmään menettelyjä, jotka voivat sisältää tekohengitystä ja intubaatio tukemiseksi tai palauttaa hengitys, ja painallusta tai käyttää sähköstimulaation tai lääkkeiden tukemiseen tai palauttaa sydämen toimintaa.

Intubaatio viittaa “endotrachael intuboinnin”, joka on lisätään putken kautta suun tai nenän henkitorveen (henkitorvi) luoda ja ylläpitää avointa hengitysteiden auttamaan hengitys. Nämä menettelyt voivat joko korvata normaalia työtä sydämen ja keuhkojen tai stimuloida henkilön omaan sydän ja keuhkot alkaa työstää uudelleen.

CPR annetaan, kun henkilö lopettaa hengitys (hengityspysähdys) ja sydän lakkaa lyömästä (sydänpysähdys). Aikana sydänpysähdys kaikkia kehon toimintoja lopettaa, kuten hengityksen ja veren lakkaa menee aivoihin. Joskus kuitenkin, potilas voi lakata hengittämästä kun taas sydän jatkaa voittamaan. Tämä “hengityksen pysähtyminen” voi johtua tukehtuminen tai vakava keuhko- tai neurologinen sairaus. Hoitamattomana hengityspysähdys tulee nopeasti johtaa sydämen pysähtyminen.

Taakat CPR voi hyötyjä suuremmat. CPR: n onnistumisprosentti on erittäin riippuvainen siitä, kuinka nopeasti se käynnistetään ja henkilön taustalla sairaus. CPR ei koskaan tarkoitettu vakavasti sairaita tai kuolemaisillaan ihmisiä. Alunperin se on kehitetty kohdella ihmisiä, joilla on odottamaton pidätys takia sydänkohtauksen, epätoivottua anestesia, huumeiden yliannostukseen, tai onnettomuuden kuten hukkuminen tai sähköiskun. Vaikka terveillä aikuisilla, jotka kärsivät odottamattoman pidätys on suurin mahdollisuus tulla elvytys onnistuu, CPR ei aina toimi.

Tutkimuksissa on havaittu, että yleinen nopeus pysyvyyttä jälkeen elvytys on vain 15% tai vähemmän, ja riippuu paljolti siitä joku oli läsnä, kun pidätyksen tapahtunut sairaalassa tai ulos hospita; syy pidätyksestä ja terveyden henkilöä, jolla on pidätetty. Onnistumisprosentti on erittäin alhainen ihmisille, jotka ovat vakavasti sairaita tai kuolemaisillaan. Eräs tutkimus osoittaa, että ihmiset ylivoimainen infektio on alle 3% mahdollisuus, joka purkautuu sairaalassa jälkeen CP; joilla on pitkälle kehittynyt syöpä on levinnyt muihin kehon osiin on lähes mitään mahdollisuuksia.

Kun henkilö on vakavasti sairas tai kuolee, sydänpysähdys merkitsee terminaalin hetki sairaus kun elimistö suljetaan. Kuolevan henkilö, sydänpysähdys voi tuoda luonnollinen loppu sammumiseen taistelevat sairaus. Jos elvytys aloitetaan, se häiritsee elimistön luonnollinen prosessi ja pidentää kuolemistapahtumasta. Vaikka CPR voi käynnistyä uudelleen sydämessä, sen menestys voi olla tilapäistä tai se voi lähteä henkilö ylimääräisiä ongelmia, kuten katkenneita luita, aivovaurio tai riippuvaisia ​​tuuletin. Monet kuolevat henkilöt ja heidän perheensä haluavat välttää CPR koska se on aggressiivinen ja invasiivisia menettely.

DNR järjestys on lääkärin kirjallisen tilauksen opastaa terveydenhuollon tarjoajat eivät yrittäisi CPR tapauksessa sydämen tai hengityksen pysähtymiseen. Henkilö, jolla on voimassa oleva DNR järjestys ei anneta elvytystä. Toisin hoitotestamentti tai lääketieteellisen valtakirja, potilas voi valmistaa DNR järjestyksessä. Vaikka se on kirjoitettu pyynnöstä potilaan, hänen perheensä tai terveydenhuollon aineena, se on allekirjoitettava lääkäri voimassa.

CPR on kiireellinen menettely, joka on mahdollisesti henkeä säästö jos aloitetaan välittömästi. Ilman lääkärin jottei elvyttää, terveydenhuollon joukkueen täytyy aloittaa CPR koska hätätilanteessa ei aika soittaa hoitava lääkäri, määrätä henkilön toivomukset kuulla perheen tai terveydenhuollon agentti. Jos henkilö haluaa kieltäytyä CPR, että toive on ilmoitettava terveydenhuollon tiimin DNR allekirjoittama hoitava lääkäri.

Hätätilanteessa ei ole aikaa kuulla hoitotestamentti. Ellei hoitotiimisi on saanut selkeät ohjeet hoitava lääkäri ei elvyttää henkilö, niiden on aloitettava elvytystä.

Ohjeet CPR, jotka on kuvattu elävän osoittaa henkilön toive ei saada CPR tietyissä olosuhteissa. Tämä toive on käännettävä lääkärin DNR orde; ilman DNR järjestyksessä, ohjeita ei kunnioitettu.

Ei “Älä elvyttää” ei tarkoita “älä hoitoon.” DNR järjestys kattaa vain yhdenlaista sairaanhoidon elvytystä. Muunlaiset hoito, mukaan lukien suonensisäisiä nesteitä, ruokintaletkun ja nesteytys, ja antibiootteja, on keskusteltava lääkärin erikseen. Lisäksi, vaikka elvytys ei saa antaa henkilölle, joka on DNR järjestyksessä, kaikki toimenpiteet voidaan ja pitäisi käyttää pitämään henkilö mukava.

Vaikka valtiot voivat olla lakeja DNR tilauksia terveydenhuollon tilat, useammin, DNR tilaukset säätelevät laitoksessa politiikkaa. Kaikki terveydenhuollon tilat, kuten hoitokodit ja kuntoutuskeskukset, vaaditaan DNR politiikan paikallaan, jos he haluavat olla hyväksymiä yhteisen komission akkreditoinnista Healthcare Organizations (jcaho), yksityinen, ei-voittoa, vapaaehtoinen valtuuttamista virasto.

Jcaho edellyttää DNR politiikkaa kuvaavat seuraavia: kuinka päätöksiä DNR tilaukset tehdään, kuinka konfliktit päätöksenteossa ratkaistaan, ja rooli lääkärit, hoitohenkilökunta, muun henkilöstön ja perheenjäsenten Tehdessään päätöksen noin DNR järjestyksessä. Politiikan täytyy myös varmistaa, että potilaiden oikeuksia kunnioitetaan. Politiikan olisi tehtävä kirjallisesti ja tarjota potilaille ja heidän perheilleen pyydettäessä.

Yksilö, hänen terveydenhuollon asiamiehen tai perheenjäsenen (kuten valtion lailla), voidaan sopia DNR järjestyksessä. Vaikka politiikka voi vaihdella, yleensä DNR järjestys on ensin keskustella potilaan kanssa, jos hän on kyky tehdä lääketieteellisiä päätöksiä. Jos potilas on toimintakyvytön eikä pysty tekemään tämän päätöksen, lääkäri voi sitten kuulla ohjeet elävässä tulee tai puhua nimetty terveydenhuollon edustaja. Jos ei ole kirjoitettu etukäteen direktiivin, lääkäri saattaa kuulla perheenjäsen tai läheinen ystävä potilaalle.

Joskus lääkärit ovat haluttomia aloittaa keskusteluja DNR tilauksia. Potilaat ja heidän perheidensä olisi tehtävä aloite lähestyä lääkärin noin DNR järjestyksessä, jos heidän mielestään voisi olla tarkoituksenmukaista, eikä odota lääkäri ottaa esille. Milloin DNR järjestyksessä keskustellaan lääkärin kanssa?

Jos henkilö on vakavasti sairas tai kuolee, keskustella DNR tilauksen lääkärin mahdollisimman pian. Ihannetapauksessa päätös siitä DNR järjestys olisi, kun henkilö on valpas ja pystyy ajattelemaan selkeästi, eikä viime hetkellä, kun hän voi olla heikko ja sekavassa sairaudesta.

Kuitenkin, jos henkilö ei ole valmiuksia tehdä päätös DNR järjestys, on tärkeää, että tämä keskustelu on aloitettava mahdollisimman pian. Ihannetapauksessa lääkäri ottaa asian esiin, mutta perhe tai terveydenhuollon edustaja pitäisi epäröimättä lähestyä lääkärille huolenaiheensa. Keskustelu aloitetaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin antaa potilaille ja heidän perheensä aikaa pohtia päätöstä ja, lopulta, tarjoaa parhaan suojan ei-toivottuja hoitoa.

Ennen päätöksentekoa noin CPR, potilaita ja heidän läheisiään täytyy ymmärtää sekä rasituksen ja hyödyn elvytystä. Nämä voivat vaihdella yksilön taustalla kunnossa. Lääkärin tulee olla valmis

Jos lääkäri ei usko elvytys olisi onnistunut, hän olisi valmis keskustelemaan syyt.

Kun DNR tilaus käsitellään lääkäri voisi kysyä, jos “do-not-intuboimista” tilaus myös halutaan. Intubaatiota voidaan tarkastella erillään elvytys, koska henkilö voi olla hengitysvaikeuksia tai ei ehkä saa tarpeeksi happea ennen sydämen todella lakkaa lyömästä tai hengitys pysähtyy (sydämen tai hengityksen pysähtyminen).

Jos tämä tila jatkuu täysi pidätys tapahtuu. Jos henkilö intuboidaan, sydämen tai hengityksen pysähtyminen voidaan välttää. Aikana intubaatio putki työnnetään suun tai nenän henkitorveen (henkitorvi) auttamiseksi breathin; koneen (tuuletin) voidaan liittää, että putkeen työntää happea keuhkoihin.

Kieltäytyminen elvytys ei välttämättä ole sama kuin kieltäytyminen Intuboinnin. On tärkeää, että kaikki asianomaiset ymmärtävät päätöksiä tehdään, koska jotkut institutionaaliset DNR politiikkaa kuuluvat intubaatio, kun taas toiset käsitellä sitä erikseen.

Jos henkilö ei halua elämää mekaanisesti jatkumiseksi on tärkeää varmistaa, että intubaatio on osoitettu osana keskustelua DNR. Comfort olisi ryhdyttävä estää epämukavuutta.

Saattaa olla tilanteita, joissa hyväksymällä intubaatio samalla jonka DNR järjestys on tarkoituksenmukainen, mutta on tärkeää, että potilas tai henkilö puhuu puolesta potilaan ja lääkärin on perusteellinen keskustelu, jotta päätös on selvä.

Ensinnäkin, potilas tai sopiva perheenjäsenen tulisi lähestyä lääkäri selvittää kaikki väärinkäsitykset siitä potilaan toiveita, ennuste, ja hoitovaihtoehtoja. Ne voivat myös pyytää kokouksen sovittava lääkärin, sairaanhoitajan ja muut jäsenet terveydenhuollon tiimin keskustella mahdollisia syitä, miksi sopimukseen ei päästä. Usein, ristiriitoja syntyy, koska kommunikaation puutteesta. Jos eroja ei voida ratkaista, on tärkeää, että potilas, agentti tai perheen oppia, mitä resursseja laitos on toimia välittäjänä ja ratkaista konflikteja.

Terveydenhuollon tilat vaaditaan on prosessi, ristiriitojen ratkaisemisessa yli päätöksiä elvytystä. Sosiaalityöntekijä tai potilas edustaja voi olla hyvä tietolähde siitä, mitä tehdä. Perheen tulee myös pyytää nähdä kopion laitoksen politiikkaa DNR tilauksia. Käytäntö tulee kuvata laitoksen prosessi selkkaustenratkaisumenettelyyn. Esimerkiksi monia palveluita antaa potilaille ja heidän perheilleen mahdollisuus nostaa riita eettinen komitea, joka voi tarjota neutraali ympäristö, jossa välittämällä ja ratkaisemalla konflikteja.

Kyllä, rajatuissa tilanteissa. Jos lääkäri katsoo, että keskustelu DNR järjestys olisi haitallista, lääkäri ei ole velvollisuutta kuulla potilaalle suoraan ennen kirjallisesti tilauksen. Erityistapauksissa, jos potilas on toimintakyvytön ja valtuutettu päätöksentekijä ei ole käytettävissä, lääkäri voi, riippuen laitoksen politiikka, kirjoittaa DNR järjestyksessä, jos hän uskoo, että elvytys ei olisi onnistunut asianmukainen hoito henkilön taustalla sairaus .

Yleensä kuitenkin, lääkärit ovat velvollisia keskustella DNR tilauksen potilaan tai hänen valtuutetun päätöksentekijä, ja on saatava suostumus ennen hoidon voidaan evätä tai peruuttaa. Tietoon perustuvan suostumuksen on perusoikeus potilaista, joita on noudatettava laitoksessa politiikkaa DNR tilauksia.

Kyllä. Henkilön DNR järjestys tulisi seurata häntä jokaisen luovutuksen. Kun henkilö saapuu uusi laitos, uusi DNR jotta voidaan joutua kirjoitettu perustuu tähän laitokseen politiikkaa. On tärkeää, että perhe ja ystävät seurata siirron varmistamiseksi DNR järjestyksessä mukana henkilö ja on dokumentoitu asianmukaisesti terveystiedot uudessa laitokseen. DNR järjestys tai muita tärkeitä asiakirjoja kuin elävä tulee ja lääketieteen valtakirja voidaan väärässä paikassa tai jättää siirron aikana.

Yleensä ei. DNR tilauksia usein keskeytetään leikkauksen aikana. Sydämen tai hengityksen pysähtyminen leikkauksen aikana voi johtua olosuhteista leikkauksen eikä taustalla sairaus, ja mahdollisuudet onnistuneeseen elvytys voi olla parempi. DNR tilauksia olisi palautettava jälkeen tietyn ajanjakson kuluttua leikkauksesta. On tärkeää, että potilas tai päätöksentekijän puhua kirurgi etukäteen varmistaa, että kaikki osapuolet ymmärtävät, mitä tapahtuu, jos pidätys aikana tai pian leikkauksen jälkeen. Kirurgi tulisi myös keskustella siitä, miten pian leikkauksen jälkeen DNR järjestys palautetaan.

Kyllä. Potilas tai valtuutettu korvike voi peruuttaa DNR tilauksen milloin tahansa ilmoittamalla hoitava lääkäri, joka on sen jälkeen poistettava tilaus terveystiedot.

Toisin sairaalan DNR tilauksia, kuin sairaalassa DNR tilauksia on kirjoitettu ihmisille, jotka haluavat kieltäytyä CPR ja ulkopuolella terveydenhuollon yksikössä, joko kotona tai asuinalueilla hoitotilanteissa. Kutsutaan myös ennalta sairaalan DNR järjestyksessä, ei-sairaalassa DNR järjestyksessä ohjaa ensihoidon tarjoajat, kuten ensihoidon teknikot, ensihoitajat ja päivystykseen lääkäreitä, pidättämään elvytystä.

Nämä tilaukset on allekirjoitettava lääkärin ja yleensä kirjoitetaan virallisen lomakkeen, mutta, riippuen tilassa, ne myös voidaan antaa rannekkeen, kaulakoru tai lompakko kortti. Vaikka kunnia ensihoidon tarjoajat, sairaalan ulkopuolella DNR tilauksia ei sido sivullisia, jotka saattavat aloittaa elvytystoimenpiteillä hätätilanteessa.

Hätätilanteissa vaativat välitöntä vastausta. Ensihoitojärjestelmä (EMS) henkilöstö koulutetaan toimimaan nopeasti ja pelastaa ihmishenkiä. Kun kutsuttu paikalle, niiden on tehtävä kaikkensa vakauttaa ja kuljettaa henkilöitä lähimpään sairaalaan, jossa annetaan elvytystä tarvittaessa. Jos henkilö haluaa kieltäytyä CPR kotona, hänellä on oltava kuin sairaalassa DNR järjestyksessä. Ilman kuin sairaalassa DNR järjestyksessä, EMS aloittaa elvytystä jos henkilö on sydämen tai hengityksen. On tärkeää muistaa kuitenkin, että niin kauan kuin henkilö on päätöksenteon kapasiteettia, hän voi kieltäytyä minkäänlaista lääketieteellistä hoitoa, kuten ensiapua.

Nro Ei-sairaalan DNR järjestys tarkoittaa “no CP, se ei tarkoita” ei hoitoa “. Jos henkilöllä on voimassaoleva kuin sairaalassa DNR järjestyksessä, CPR on ainoa sairaanhoidon otetaan haltuun. Jos henkilö, jolla on sairaalan ulkopuolella DNR järjestyksessä kärsii vahinkoa tai ongelmia muuta kuin sydämen tai hengityksen pysähtyminen, EMS henkilökunta tekee mitä on tarpeen vakauttaa ja siirtää henkilö lähimpään sairaalaan.

No. Yleensä etukäteen direktiivejä kuten elävä testamenttien ja lääketieteellinen valtakirjat eivät ole tehokkaita lääketieteellinen hätätapaus ja eivät sido EMS henkilöstö. Ei ole aikaa hätätilanteessa joko kuulla suuntiin ennakko direktiivissä tai määrittää henkilön taustalla sairaus. Lisäksi EMS henkilöstö ei ole valtuuksia arvioida ennakko direktiivin tai tehdä lääketieteellisiä diagnooseja.

Kun henkilö tulee edelleen hoidossa perehtyneen lääkärin arvioida sisällön elossa ja ohjeita terveydenhuollon asiamiehen valossa kyseisen henkilön yleinen ennuste, tarpeettomat hoito, joka on aloitettu EMS henkilöstö voidaan pysäyttää.

Kyllä. Monet valtiot ovat lakeja, jotka koskevat muualla kuin sairaalassa DNR tilauksia. Kun kasvu saattohoidon ja kasvava halu kuolevan potilaan viettää viimeisen päivän kotona on tullut tarve suojella ihmisiä toivottuja ensiapuun. Non-sairaala DNR lait sallivat päteviä henkilöitä kieltäytyä kiireellisiä elvytystoimenpiteillä tietyin edellytyksin.

Ensin kannattaa tarkistaa valtion Department of Health ja County EMS virasto onko osavaltion politiikan tai paikallisia protokollia koskevat muualla kuin sairaalassa DNR tilauksia olemassa. Jos osavaltion politiikan tai paikallisia protokollia olemassa, voit yrittää tehdä yksityisiä järjestelyjä lääkärin ja paikalliseen EMS virasto. Lääkäri saattaa pystyä kirjoittaa DNR järjestys virallista paperi selittää sen soveltuvuus ei-sairaalassa. Pienessä yhteisössä, lääkäri voi myös pystyä ilmoittamaan paikalliselle EMS virasto tilanteesta ja DNR järjestys, selittää potilaan toiveita ei saada CPR. Kuitenkin ilman valtion tai -politiikkaa ohjaavat sen käyttöä, on epäselvää, tällaisen määräyksen olisi oikeudellisesti sitova EMS henkilöstön.

Jos kotiin kuolemaan suunnitellaan, perheen pitäisi olla lääkärin ohjeiden perusteella, saattohoidon tai kotihoito ohjelma siitä, mitä tehdä, jos potilaalla sydämen tai hengityksen. Yleensä 911 Emergency ei pitäisi kutsua jos tarkoituksena on välttää elvytys tai siirtää sairaalaan.

Jos perhe haluaa olla varma, että rakastettusi joka on vakavasti sairas ei olisi elvytettävä vastaan ​​hänen toiveitaan, ne pitäisi vastustaa soittaa 911 Emergency. Jotta vältettäisiin syytökset väärinkäytöstä tai laiminlyönnistä, perheen pitäisi tehdä ennen järjestelyjä lääkärin, joka voi valvoa heidän rakkaansa hoito ja käytettävissä allekirjoittaa kuolintodistuksen kun aika tulee, jossa todistetaan, että kuolema oli odotettavissa ja luonnollisista syistä.

Non-sairaala DNR tilaukset yleensä on tarkoitettu sairaiden henkilöiden, jotka ovat päättäneet kuolla kotona, tai ihmisiä, joilla on vakava krooninen sairaus, jolle onnistumisprosentti elvytys on hyvin alhainen. Riippuen valtion tai -politiikkaa, voi olla rajoituksia, jotka voivat saada muun kuin sairaalassa DNR järjestyksessä. Muista, että nämä tilaukset on allekirjoitettava lääkäri voimassa.

Ei-sairaalan DNR järjestys olisi aina pidettävä aikana vapautumissuunnitelma kun vakavasti tai sairaiden potilaiden lähtee sairaalaan, varsinkin jos henkilö oli DNR järjestys aikana sairaalassa. Nämä tilaukset olisi myös harkittava henkilöille, jotka ovat päättäneet kuolla kotona tai jotka ovat kirjoilla saattohoidon ohjelma. Ihmiset, joilla on kysymyksiä ja huolta siitä, täyttävätkö ne ei-sairaalassa DNR yhteyttä lääkäriin.

Kysy lääkäriltä tai paikalliseen sairaalaan. Jos lääkäri tai paikalliseen sairaalaan ei ole lomakkeet, sinun pitäisi pyytää heitä ottamaan yhteyttä valtion Department of Health tai valtion EMS virasto niiden saamiseksi. Kotihoidon ja saattohoidon organisaatiot voivat olla hyödyllisiä saamiseksi muotoja. Jotkut paikalliset organisaatiot voivat tehdä lomakkeita.

Kyllä. Potilas tai potilaan valtuutettu korvike voi peruuttaa kuin sairaalassa DNR järjestys milloin tahansa ilmoittamalla lääkäri, joka allekirjoitti järjestyksessä ja tuhoamalla muodon ja / tai rannekkeen.

EMS pitäisi kutsua vain, jos omaishoitajat ole varma, onko henkilö kokee sydämen tai hengityksen ja apua tarvitaan lyhyt elvytystä. Välttämiseksi toivottuja hoitoa ja sairaalahoitoa, perheenjäsenet ja läheiset ystävät pitäisi suunnitella tulevaisuutta heidän rakkaansa hoitoon.

Hyvä suunnittelu voisi merkitä ilmoittautumalla rakkaansa saattohoidon tai vierailevat sairaanhoitaja tai kotihoidossa ohjelma. Lääkärit ja hoitajat voivat antaa arvokasta tietoa ja neuvoja miten hoitaa rakastettusi joka on kuolemaisillaan ja mitä odottaa, kun kuolema on imminen; Joskus ne voivat olla saatavilla käydä kotona. Jos perhe tietää mitä odottaa, he voivat tuntea mukavammaksi ole vaatimassa EM; vaan ne pitäisi tehdä järjestelyjä soittaa lääkärille tai saattohoidon sairaanhoitaja ja lopulta, hautajaiset johtaja.

Jos henkilö on otettu sairaalaan jostain syystä on tärkeää, että ei-sairaalan DNR järjestys menee henkilön kanssa. Jos EMS henkilöstö mukana, ne olisi toteutettava tilauksen ne ambulanssi, mutta se on silti suositeltavaa perheenjäsenten tuoda kopion tilauksen niiden kanssa. Vaikka myönsi lääkärin tulee kirjoittaa uusi DNR järjestys sairaalassa, on tärkeää, että perheenjäsenet varmista, että laitos DNR järjestys on paikallaan. Sairaalan henkilökunta ovat joskus tunne DNR lakeja tai politiikkaa, ja hätätilanteessa, tärkeät paperit voidaan jättää huomiotta.

 National Saattohoito ja lievittävä hoito organisaatio

I. Roberts D, Hirschman D, Scheltema K: aikuisten ja lasten CPR: atitude; ja odotukset Ammattilaisille ja Maallikko Journal o; Emergency Medicine 2000 18: 465-468; II. Ebell, MH: Käytännön suuntaviivat Do-Not-elvyttää Order; Family Physician, 1. marraskuuta, 1994 s. 1293-1299.

Siitepölyä, hoito vinkkejä, ja enemmän.

Se ei ole mitään nuuskaaminen.