kuvia ja oireet käsi jalka ja sorkkataudin

Käsi-jalka-sorkkataudin tai HFMD, on viruksen aiheuttama. Oireita ovat haavaumat, tai haavaumia, sisä- tai suun ympärillä, ja ihottuma tai rakkuloita käsien, jalkojen tai pakarat. Ja vaikka se ei ole miellyttävä, se ei myöskään ole vakava.

Virukset, jotka aiheuttavat käsi-jalka-sorkkataudin nimetään coxsackievirus a16 ja enterovirus 71. Itse saatat kuulla lapsesi lääkäri kutsuvat sitä kuin coxsackievirusinfektiot.

Lapsesi voi saavuttaa käsi, jalka ja sorkkataudin kautta henkilön kanssa, jolla on, tai jostakin, joka on ollut kosketuksissa viruksen, kuten lelun, pöydälle tai ovenkahva. Se taipumus levitä helposti kesällä ja syksyllä.

Varhainen oireita voivat olla kuume ja kurkkukipu. Kivuliaita rakkuloita samanlainen huuliherpes voi näy sisäpuolelle lapsen suuhun tai hänen kielensä.

Hän saattaa saada ihottuma hänen kätensä tai jalkapohjien jalkansa päivän tai kahden kuluttua ensimmäisestä oireet näkyvät. Tämä ihottuma voi muuttua rakkuloita. Flat täplät tai haavaumia voi ponnahtaa polvissa, kyynärpäissä, tai pakaroissa. Hän voisi olla kaikki nämä oireet, tai vain yksi tai kaksi.

Suun haavaumat voivat tehdä sen satuttaa nielemään, joten varmista, että lapsi saa riittävästi vettä ja kaloreita.

Lääkäri kysyä lapsesi oireet ja katsoa tahansa haavaumia tai ihottumaa. Tämä riittää yleensä päättää, jos se on käsi, jalka ja sorkkataudin ilman ylimääräisiä testejä. Mutta hän saattaa kestää nielunäyte tai ulosteesta tai verinäytteen olla varma.