kuvia ihon tunnisteita, kystat, kyhmyjä ja kuoppia ja kun soittaa lääkärille

Keloidi on kohouma arpikudoksen, joka kasvaa ohi haavan rajoja. Se voi kasvavat viikon kuluttua iho paranee. Yleisempää tumma iho, keloids voivat muodostaa missä tahansa, mutta usein he ovat earlobes, hartiat, yläselän, rinta, tai posket. Ne eivät ole haitallisia, joten jos he eivät bug, voit jättää ne yksin. Mutta jos yksi on liian suuri tai kutina, voit olla sitä käsitelty tai poistettu. Niiden estämiseksi, välttää lävistykset tai leikkausta et tarvitse.

Iho tunnisteet ovat pieniä kasvaimet ihon pullistuma lopussa. Ne muodostavat yleensä paikoissa, joissa iho hieroo yhteen, kuten niskan, kainaloihin tai nivusiin. Suurimmaksi osaksi, sinun ei tarvitse huolehtia niistä. Mutta jos he ovat kivuliaita, verenvuoto, tai ärtynyt, näyttää lääkärille. Hän voi jäädyttää tai leikata ne pois tai mietoa sähkövirran niiden poistamiseksi. Älä yritä päästä eroon niistä itse. Tämä voi aiheuttaa verenvuotoa tai infektio.

Nämä pienet, lihanvärinen pusseja ihon alla ovat täynnä keratiini – pehmeä, juusto kaltainen proteiini. Hitaasti kasvava kuoppia muodostavat kun karvatupen tai öljy rauhanen on tukossa tai vaurioitunut. Useimmat ihokystat ovat hyvänlaatuisia (ei syöpä) ja ei tarvitse hoitoa, ellei ne satuttaa, vuotaa tai vaivaan. Mutta se on parasta olla lääkäri tarkistaa ne sulkea pois vakavampi kunnossa, varsinkin jos he saavat punainen, kivulias, tai turvoksissa.

On olemassa paljon asioita, jotka voivat aiheuttaa tällaisia ​​kutiava, turvonnut welts – allergia, infektio, aurinko, liikunta, stressi tai sairaus. Kuoppia vaihtelevat kooltaan ja voi sulautuvat suuremmilla. Nokkosihottuma usein haalistuvat vuorokauden sisällä, mutta uusia voi näkyä vanhat mene pois. Bout voi kestää päiviä tai viikkoja. Jos tiedät mitä laukaisee nokkosihottuma, välttää sitä. Viileä liina tai suihku voi rauhoittaa lieviä tapauksia. Antihistamiinit tai steroidit auttaa myös.

Syylät voivat pop up kädet, kasvot, jalat, raajat, ja lähellä kynnet. Kaikki aiheutuvat ihmisen papilloomaviruksen (HPV), mutta eri kantojen vaikuttavat vain tiettyihin kehon osiin. Voit siirtää niitä muille ihmisille tai uuden ihoalueelle koskettamalla. Syylät voivat mennä pois omasta, mutta hoito estää niiden leviämisen. Over-the-counter korjaustoimenpiteitä voi auttaa, mutta nähdä lääkärin syyliä, että satuttaa, kutina, polttaa, valumia tai näkyvät kasvot tai sukuelimiin.

Tässä ihosairaus, bakteerit tartuttaa karvatupet, usein kaulassa, reisissä, kainaloihin tai pakaroissa. Se aiheuttaa pieni, punainen kuoppia tai valkoinen-johdossa näppylöitä. Voit myös saada rakkuloita, kovaksi haavaumia ja kutinaa tai tarjous iho. Käsitellä sitä, pese puhtaalla liinalla ja antibakteerinen saippua. Lääkäri voi myös antaa sinulle antibiootti pillereitä tai voiteita. Estämään follikuliitti, kylpeä usein ja välttää tiukkoja vaatteita, porealtaita, ja parranajo.

Dermatofibroma on pieni, yritys kuhmu, joka yleensä näkyy jalat punaruskea väri. Se on hermoja ja verisuonia, joten se voi vuotaa verta, jos se vahingoittuu, kuten jos parranajon sen yli. Se ole selvää, mikä aiheuttaa heille, mutta voit saada yhden jälkeen lieviä vammoja, kuten bug purra. Nämä kuoppia ovat harmittomia, mutta aina anna lääkärille tietää mitään uutta ihoa. Hän voi poistaa, jos se häiritsee sinua – se ei mene pois omasta.

Pienet rauhaset niskassa, kainaloissa tai nivusissa, kutsutaan imusolmukkeet, ovat osa immuunijärjestelmää. Kun olet taistelevat infektio, ne voivat turvota herne-size kyhmyjä tai suurempi. He saavat pienempiä kuin saat paremmin. Mutta kerro lääkärille, jos he turvoksissa 2 viikkoa tai enemmän, tuntuu kova, kasvavat nopeasti, ovat lähellä solisluu tai ihon päälle on punainen. Nämä yhdessä laihtuminen, yöhikoilu, kuume, tai väsymystä, voi olla merkkejä syöpä.

Nämä pienet, kirkkaan punaiset pilkut tai kohoumia iholla ovat yleensä vaarattomia. Voit alkaa nähdä niitä pop up in your 30s ja 40s, ja saada niitä lisää, kun ikää. Jos jokin muuttuu tumman ruskea tai musta, kerro lääkärille, jotta hän voi varmistaa, että se ei ole ihosyöpä. Useimmissa tapauksissa sinun ei tarvitse hoitoa kirsikka hemangiomas elleivät he ärtynyt tai verenvuotoa. Jos et pidä siitä, miten ne näyttävät, keskustele lääkärin noin niiden poistamista.

Kun proteiinin keratiini pistokkeet oman karvatupet, voit saada pieni huomautti näppylöitä iholla, edellytys kutsutaan keratosis pilaris. Nämä hiekkapaperilla kaltainen kuoppia yleensä muodostua olkavarteen, pakarat, ja reidet. He valkoista tai punaista ja ei satu, mutta se voi kutittaa. Lääkärit eivät tiedä, mikä aiheuttaa kunnossa, mutta se usein menee pois vanhetessa. Et tarvitse hoitoa, mutta ihovoiteet, liota lämpimässä kylvyssä, ja hilseily voi auttaa.

Lähes kaikki aikuiset ovat myyrät – litteä tai hieman esille pyöreä paikkoja. Niitä on monia värejä, mutta ne ovat usein ruskea tai musta. Suurimman osan ajasta, sinun ei tarvitse huolehtia niistä. Mutta ne, jotka muuttuvat kooltaan, muodoltaan tai väri saattaa ilmoittaa ihosyöpä. Näytä lääkärille, jos myyrä on epätavallinen muoto, epätasaiset reunat, eri värejä, suurenee, kasvaa iholta, tai verenvuoto, pursuaa, kutiaa, sattuu, tai muuttuu hilseilevä.

Nämä paksu, karkea kuoppia voi näyttää vahamainen tai hilseilevä, kuin he kopioitu. Saat ne mihin tahansa iholle. Ne voivat olla syyläinen pinta, mutta ne eivät ole tarttuvia. Seborrooinen keratoosin aloittaa pieni, mutta ne voivat kasvaa yli tuumaa leveä. Jotkut kutinaa, mutta useimmat ovat kivuttomia ja ei tarvitse hoitoa. Jos sinulla on yksi, joka näyttää ihosyöpä, lääkäri voi poistaa sen vain on turvallista.

Jos sinulla on pyöreä, liikuteltava kertakorvauksen ihon alla, se voi olla lipoma. Nämä rasva massoja pehmeä, taikinamainen tai sitkeä. Ne näkyvät yleensä kaulassa, olkapäät, selkä, tai aseita. Lääkäri voi tunnistaa yhden vain katsomalla tai tunne sitä. Useimmat ovat vaarattomia, mutta jos yksi häiritsee sinua, lääkäri voi käsitellä sitä steroidi laukausta, rasvaimu, tai leikkaus. Lipoma joka kasvaa nopeasti ja kipua voi olla syöpä, joten muista kertoa lääkärille.

Stephanie S. Gardner, MD 17 lokakuu 2014

Lähteet

KUVAT JOTKA

1) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 2) Dermne; 3) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 4) Dermne; 5) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 6) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 7) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 8) Kuva Tutkijat, Inc; 9) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 10) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 11) Getty / Dex Image; 12) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatolog; 13) McGraw Hill 2011 Color Atlas of Cosmetic Dermatology

LÄHTEET

Academy of Dermatology: “Hives.”

Academy of Dermatology: “Myyrät.”

Academy of Dermatology: “Seborrooinen keratoosin.”

Academy of Dermatology: “Skin of Color.”

Academy of Dermatology: “syyliä.”

Academy of Family Physicians: “Keloids.”

Academy of Family Physicians: “syyliä.”

Academy of Orthopaedic Surgeons: “Hemangioma.”

Academy of Pediatrics: “rauhasten turvotus.”

Astma ja allergia Foundation of America: “Krooninen nokkosihottuma (nokkosihottuma).”

College of Allergy, Asthma ja immunologian: “Hives (nokkosihottuma).”

Family Physician, maaliskuu 2002.

Osteopaattinen College of Dermatology: “Dermatofibroma.”

Osteopaattinen College of Dermatology: “Folliculitis.”

Osteopaattinen College of Dermatology: “keratosis pilaris.”

Cleveland Clinic: “Myyrät.”

Cleveland Clinic: “Ihon Tunnisteet ja kystat: kun pitäisi Worry.”

Cleveland Clinic: “turvonneet imusolmukkeet.”

Indiana University Bloomington: “Folliculitis.”

Johns Hopkins Medicine: “keratosis pilaris.”

Medscape: “Cherry Hemangioma.”

Mount Sinai Hospital: “Dermatofibroma.”

Mount Sinai Hospital: “Keloidi.”

NYU Langone Medical Center: “acrochordons.”

NYU Langone Medical Center: “epidermaalinen kysta.”

NYU Langone Medical Center: “Lipomas Ottamalla hermot.”

NYU Langone Medical Center: “Seborrooinen keratosis.”

Salam, G. perhelääkäri, maaliskuu 2002.

Thomas, M. International Journal of trichology, lokakuu 2012.

University of Rochester Medical Center: “Lymfadenopatia.”

Tämä työkalu ei tarjoa lääkäriin. Katso lisätiedot

Tämä työkalu ei tarjoa lääkäriin. Se on tarkoitettu yleisiin vain tiedoksi eikä käsitellä yksittäisiä olosuhteita. Se ei korvaa ammatti-lääkäriin, diagnosointiin tai hoitoon ja ei pitäisi luottaa tehdä päätöksiä terveydelle. Koskaan jättää ammatti-lääkäriin etsimään hoitoon, koska jotain olet lukenut Sivustolle. Jos epäilet on hätätilanne, heti soittaa lääkärille tai soittaa 911.

Tutustu kuvaesityksiä lisätietoja terveydelle.