kurkkukipu (nielutulehdus) opas – syyt, oireet ja hoitovaihtoehdot

Mikä se on?

Kurkkukipua, jota kutsutaan myös kurkun infektio tai nielutulehdus, on kivulias tulehdus takaosan kurkun (nielu). Nielutulehdus voi sisältyä joitakin tai kaikki näistä osista kurkun; takana kolmas kielen; pehmeä suulaki (katon suussa); risat (mehevä kudosta, jotka ovat osa kurkun n vastustuskyky).

oireet

Tärkein oire nielutulehdus on kurkkukipu ja kipu nielemisvaikeuksia. Vuonna tarttuva nielutulehdus, muut oireet vaihtelevat riippuen siitä, onko tartunta on virus tai bakteeri (yleensä STREP kurkun); Viral nielutulehdus – kurkkukipu usein liittyy muita oireita, kuten; Punainen kurkku; Vuotava tai tukkoinen nenä; Kuiva yskä; Käheys; Silmien punaisuutta

Diagnoosi

Tutkittuaan oireesi, lääkäri kysyy ehkä juuri ovat altistuneet joku STREP kurkun tai muu infektio liittyy kurkun, nenän tai korville.

Kuinka kauan se kestää?

Jos olet yksinkertainen viruksen nielutulehdus, oireet pitäisi mennä pois vähitellen aikana noin viikon. Jos olet STREP kurkun, oireita tulisi laantua kahden kolmen päivän kuluttua alkaa ottaa antibiootteja.

Miten estää tämän terveydentila

Vaikka se on mahdotonta estää kaikkia infektioita, voit auttaa pienentää altistumista ja levittää

Miten käsitellä tätä terveydentila

Koska antibiootit eivät toimi viruksia, virus nielutulehdus tavallisesti hoidetaan oireiden hoitamista tehdä olosi mukavammaksi kunnes kehon immuunijärjestelmä voittaa infektio. Näitä toimenpiteitä ovat

Kun vierailla lääkäri

Soita lääkärillesi heti, jos olet kurkkukipu sekä jokin seuraavista oireista

Ennuste

Kaiken ennuste on erinomainen. Lähes kaikki ihmiset virus- ja streptokokki nielutulehdus toipua täysin ilman komplikaatioita.