kivunhoito – aihe yleiskatsaus

Kivunhallinta Trends

Kipu on elimistön tapa varoittaa, että jotain on vialla. Jos astut terävällä esineellä tai laittaa käsi kuuma liesi, kipu kertoo heti, että olet loukkaantunut ja täytyy suojautua. Saatat olla kipua vamma, leikkauksen jälkeen, tai terveysongelma, kuten syövän, nivelrikko, alaselän kipu, päänsärky, tai fibromyalgia.

FDA neuvoa-antava komitea suositteli äskettäin, että FDA asettaa tiettyjä rajoituksia parasetamoli, lääke, jota käytetään monissa reseptiä ja nonprescription lääkkeitä lievittää kipua ja alentaa kuumetta; Nämä rajoitukset voisivat olla ottaen pois markkinoilta joitakin reseptilääkkeitä, kuten kipulääkkeet Percocet ja Vicodin, jotka yhdistävät acetaminophen muiden tehoaineiden kanssa; Syynä Ehdotetun rajoja on maksavaurion riskiä ottamasta liikaa parasetamolia; Että…

Kipu voi vaikuttaa

Voi olla useampi kuin yksi sellainen kipu samaan aikaan. Esimerkiksi syöpä voi aiheuttaa kipua luut ja elimet.

Kipu tuntuu erilaiselta kaikille. Jotain, joka ei häiritse yksi henkilö saattaa tuntea hyvin huono toiselle.

Kipu voi tuntea teräviä tai tylsä. Se voi sykkiä tai polttaa. Se voi olla yksi osa kehosta, kuten päänsärkyä tai mahahaava. Tai voit tuntea kipua kaikkialla, kuten silloin, kun lihakset särkee intensiivistä liikuntaa tai flunssa.

Jotkut kipu voi olla niin lievä, että voit jättää sitä, kunnes se menee pois. Mutta muut kipu voi olla niin huono, että et voi tehdä päivittäistä toimintaa ilman lääkkeitä tai muuta hoitoa.

Kipu voi kestää lyhyen aikaa tai pitkään. Se voi tulla ja mennä tai se voi olla vakio.

Kipu, joka alkaa nopeasti ja kestää lyhyen aikaa kutsutaan akuutti kipu. Esimerkkejä ovat kipu vammasta, päänsärky, synnytyksen tai heti leikkauksen.

Kipu, joka jatkuu kuukausia tai vuosia kutsutaan kroonista kipua. Saatat olla kipua vammasta, joka ei parane tai terveysongelma kuten alaselän kipu, erittäin huono päänsärkyä, tai diabeettinen neuropatia.

Lihasten, luiden ja nivelten. Se vaikuttaa myös nivelsiteet ja jänteet. Tämä kipu voi tapahtua vammoista tai lihasjännitystä. Terveysongelmia, kuten nivelrikko, nivelreuma, ja fibromyalgia voi myös aiheuttaa sen, Hermot ja hermostoa. Tämän tyyppinen kipu tapahtuu, koska paine hermoja tai vahingoittaa niitä vamman tai terveysongelma. Joskus kipu tapahtuu, kun jokin menee vikaan keskushermostoon. Diabetes, vyöruusu, ja iskias ovat esimerkkejä terveysongelmia aiheuttavien hermosärky; Elimiä. Kipu elimiänne aiheutuu vammoja, tulehduksia tai terveysongelmia, kuten syöpää, tulehduksellinen suolistosairaus, ärtyvän suolen oireyhtymä, alavatsakivut, ja mahahaava.