kipu syyt ja testit diagnosoida kipua

Kivunhallinta Trends

Erilaisia ​​tekniikoita on käytettävissä selvittää kivun syy, kuten kipua mittausvälineiden ja kuvantamistutkimuksissa. Lääkäri puhua teille oireita ja kysyä historian sairauden, vamman tai leikkauksen. Saatat pyydetään täyttämään kyselylomakkeen arvioida intensiteetti ja sijainti kipua.

Ei epäilystäkään – runsaasti meistä kärsii kroonisesta kivusta. Yli 50 miljoonaa moni maailmassa on jonkinlainen tämän tauti mukaan Academy of Pain Medicine. Mutta ottaa paljon yrityksen ei tee yhtään helpompaa kantaa. Krooninen kipu kuluu ihmisten alas, aiheuttaa väsymystä ja unettomuutta, ja tulokset jäi työn ja sosiaalinen eristäytyminen. Mitä voit tehdä, jos krooninen kipu häiritsee elämääsi? Aloita oppiminen mitä tiedät – ja ehkä tiedä – siitä tällä totta tai …

LÄHDE: National Institutes of Health.

CT tai CAT scan: Tietokonetomografia (CT) tai laskettu aksiaalinen tomografia (CAT) skannaa käyttävät röntgenkuvat ja tietokoneet tuottaa kuva poikkileikkaus kehon. Testin aikana sinua pyydetään makaamaan paikallaan mahdollisimman pöydälle. Taulukossa siirtyy läpi suuri, donitsin muotoinen lukijalaitteelle. Joskus, laskimoon (laskimoon) kontrastin materiaalia tarvitaan CAT scan. Tällaisissa tapauksissa voi olla verikoe ennen CAT scan tapaaminen. Useimmat CAT scan menettelyt kestävät 15-60 minuuttia; HERRA; Magneettikuvaus tuottaa hyvin selkeitä kuvia kehon ilman röntgensäteiden. Tämä testi käyttää suurta magneetti, radioaalloille ja tietokone tuottaa kuvia. Useimmissa tapauksissa, MRI kestää 40-80 minuuttia, jona aikana useita kymmeniä kuvat voidaan saada aikaan. Tietyt MRI tentit vaativat injektion kontrastin materiaalia kutsutaan gadolinium, joka auttaa tunnistamaan tiettyjä anatomisia rakenteita skannata kuvia. Johtuen magneetteja käytetään tutkimuksessa, jotkut ihmiset (kuten ne, joilla on sydämentahdistin) ei pitäisi olla MRI; Diskografia: Aikana diskografia kontrasti väriaine ruiskutetaan selkärangan levy, joka on ajateltu aiheuttavan selkäkipu. Väriaine hahmotellaan vaurioituneet alueet röntgenkuvat otettu injektion. Tämä menettely voi ehdottaa ihmisille, jotka harkitsevat leikkausta tai idet (intradiscal sähkötermiset hoito); Myelograms: Kuten diskografia aikana myelogram menettelyssä, kontrasti väriaine ruiskutetaan selkäydinkanavan parantaa diagnostista kykyä röntgen. Lääkärit voivat nähdä röntgen kuva selkäytimen ja voi tunnistaa hermopuristuksesta aiheuttama herniated levyjä tai murtumia; EMG: Tämä menettely mahdollistaa lääkärit aktiivisuuden arvioimiseksi lihaksia. Menettelyn aikana, erittäin hieno neulat lihaksissa mitata lihasten vastaus signaaleja aivojen tai selkäytimen; Luuston kuvauksissa: luuston kuvauksissa käytetään diagnosoimaan ja valvomaan infektio, murtuma tai muita häiriöitä luuhun. Aikana luukuvaus, pieni määrä radioaktiivista ainetta ruiskutetaan verenkiertoon. Materiaali kerää luut, erityisesti alueilla, joilla jotain epänormaalia. Skanneri syntyvän kuvat lähetetään tietokoneeseen tunnistamaan tiettyjä alueita epäsäännöllinen luun aineenvaihdunnan tai epänormaali veren virtaus; Kaikukuvaukseen: Kutsutaan myös ultraäänellä tai sonography, tämä testi käyttää korkeataajuisia ääniaaltoja kuvien saamiseksi kehossa. Ääniaalto kaiut kirjataan ja näytetään reaaliaikaisen visuaalisen ilmeen.