kinapriiliä (suun kautta) varotoimenpiteet

On erittäin tärkeää, että lääkäri tarkistaa edistymistä säännöllisin käyntejä varmista, että tämä lääke toimii kunnolla. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia.

Käyttämällä tätä lääkettä raskauden aikana voi vahingoittaa sikiötä. Käytä tehokasta ehkäisymenetelmää pitää saamasta raskaaksi. Jos uskot raskaaksi tämän lääkkeen, kerro heti lääkärille.

Tämä lääke voi aiheuttaa vakavia allerginen reaktio nimeltä anafylaksia. Anafylaksia voivat olla hengenvaarallisia ja vaatii välitöntä lääkärin hoitoa. Soita lääkärille heti, jos sinulla on ihottumaa, kutinaa, käheys, hengitysvaikeudet, vaikeuksia niellä, tai turvotusta käsien, kasvojen, suun tai kurkun kun käytät tätä lääkettä.

Soita heti lääkärille, jos sinulla on vaikea vatsakipu (tai ilman pahoinvointia tai oksentelua). Tämä voi olla oire kutsuttu suoliston angioedeema.

Huimaus, tai pyörtymistä saattaa myös esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta tai jos olet ollut ottaen diureetti (veden pillereiden). Varmista, että tiedät miten reagoit lääkettä ennen kuin ajaa, käyttää koneita tai tehdä muita asioita, jotka voivat olla vaarallisia, jos et huimausta tai ei hälytys. Jos tunnet huimausta, makuulle niin et heikottaa. Sitten istua hetken ennen pysyvän estää huimausta palaamasta.

Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on kipua tai arkuus ylä vatsassa, vaalea uloste, tumma virtsa, ruokahaluttomuus, pahoinvointi, epätavallinen väsymys tai heikkous, tai keltainen silmien tai ihon. Nämä voivat olla oireita vaikea maksasairaus.

Tarkista lääkäriltä, ​​jos sinulla on kuumetta, vilunväristyksiä tai kurkkukipu. Nämä voivat olla oireita tartunnan johtuva alhainen valkosolujen.

Hyperkalemia (korkea veren kaliumpitoisuus) voi esiintyä, kun käytät tätä lääkettä. Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla on seuraavia oireita: vatsan tai vatsakipu, sekavuus, hengitysvaikeudet, sydämen rytmihäiriöitä, pahoinvointia tai oksentelua, hermostuneisuus, tunnottomuus tai pistely käsien, jalkojen tai huulet, hengenahdistusta, tai heikkous tai raskaus jaloissa. Kysy lääkäriltä ennen kuin käytät mitään lääkettä, täydentää tai suolan korvaavia, joka sisältää kaliumia ..

Varmista, että kaikki lääkärin tai hammaslääkärin, joka kohtelee sinua tietää, että käytät tätä lääkettä. Saatat joutua lopettamaan lääkkeen useita päiviä ennen kuin leikkausta tai lääketieteelliset tutkimukset.

Tämä lääke voi olla tehottomampia musta potilailla. Musta potilailla on myös lisääntynyt riski käsien, käsivarsien, kasvojen, suun tai kurkun. Keskustele lääkärin kanssa, jos olet huolestunut tästä.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tähän sisältyy erityisesti over-the-counter (nonprescription) lääkkeitä ruokahalu, astma, vilustuminen, yskä, heinänuha, tai sinus ongelmia, sillä ne voivat osaltaan vaikuttaa verenpainetta.