ketiapiini

Iäkkäillä potilailla, joilla on dementiaan liittyvä psykoosi hoidettu psykoosilääkkeiden on suurentunut kuolemanriski. Ketiapiinifumaraatti ja ketiapiinifumaraatin XR ei ole hyväksytty hoitoon dementiaan liittyvä psykoosi tai potilaille alle 10-vuotiaita lapsia. On suurentunut itsemurha-ajatusten ja käyttäytymisen lapsilla, nuorilla ja nuorilla aikuisilla masennuslääkkeitä. Seurata potilaita tarkasti kliinisen tilan huononemisen ja itsemurha ajatuksia ja käyttäytymistä.

Käyttää ketiapiini

Terapeuttinen luokka: Psykoosilääkkeet

Kemiallinen luokka: Ketiapiini

Ketiapiini laajennettu vapautuvaa tablettia käytetään myös yhdessä muiden lääkkeiden hoitoon masennustilat (MDD) aikuisilla.

ketiapiini on saatavana vain lääkärin määräyksestä.

Päättäessään käyttää lääkettä, riskit lääkkeen ottamisen on punnittava hyvää se tekee. Tämä on päätös, sinä ja lääkäri arvioi. Ketiapiinin seuraavat olisi harkittava

Kerro lääkärille, jos olet joskus ollut epätavallista tai allerginen reaktio ketiapiinia tai muita lääkkeitä. Kerro myös hoitohenkilökunnalle, jos sinulla on muita tyyppisiä allergiat, kuten elintarvikkeisiin, väriaineita, säilöntäaineita tai eläimiä. Ei-reseptilääkkeet, lue etiketti tai pakkauksessa ainekset varovasti.

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ketiapiini laajennettu vapautuvaa tablettia ja tabletit lapsilla skitsofrenia alle 13-vuotiaita, lasten kaksisuuntaisen mielialahäiriön alle 10-vuotiaita, ja lapsilla, joilla on kaksisuuntainen masennus alle 18-vuotiaita. Turvallisuutta ja tehoa ei ole tutkittu näissä ikäryhmissä.

Ennen ketiapiini

Asianmukaiset tutkimuksia ei ole tehty suhteesta iän vaikutuksille ketiapiini laajennettu vapautuvaa tablettia hoitoon masennustila lapsipotilailla. Turvallisuutta ja tehoa ei ole varmistettu.

Asianmukaiset tutkimuksissa tähän mennessä ole osoittaneet geriatrisen tyypilliset ongelmat, jotka rajoittaisivat käyttökelpoisuutta ketiapiini vanhuksilla. Kuitenkin iäkkäillä potilailla ovat todennäköisemmin dementiaan tai ikään liittyvä sydämen, maksan tai munuaisten toimintahäiriöitä, jotka voivat edellyttää varovaisuutta ja oikaisua annoksen saavilla potilailla ketiapiinin.

Ei ole olemassa tarkkoja tutkimuksia naisilla määrittämiseksi pikkulasten käyttö voi aiheuttaa vaaraa tätä lääkettä imetyksen aikana. Punnitse mahdolliset hyödyt suhteessa mahdollisiin riskeihin ennen tämän lääkitystä imetyksen.

Vaikka tietyt lääkkeet ei tulisi käyttää yhdessä ollenkaan, muissa tapauksissa kaksi eri lääkkeitä voidaan käyttää yhdessä, vaikka vuorovaikutus voi tapahtua. Näissä tapauksissa lääkäri saattaa haluta muuttaa annosta, tai muut varotoimenpiteet voi olla tarpeen. Kun käytät ketiapiini, on erityisen tärkeää, että terveydenhuollon ammattilainen tietää, jos käytät jotakin seuraavista lääkkeistä. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttämällä ketiapiinia jokin seuraavista lääkkeistä ei ole suositeltavaa. Lääkäri voi päättää olla sinua hoitaa tämän lääkityksen tai muuttaa joitakin muita lääkkeitä otat.

Käyttämällä ketiapiinia jokin seuraavista lääkkeistä ei yleensä suositella, mutta voi olla tarpeen joissakin tapauksissa. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Käyttämällä ketiapiinia jokin seuraavista lääkkeet saattavat aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjä haittavaikutuksia, mutta käyttäen sekä lääkkeet saattavat olla paras hoito sinulle. Jos molemmat lääkkeistä määrää yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käyttää yhtä tai molempia lääkkeitä.

Tiettyjä lääkkeitä ei saa käyttää tai aikoihin syö ruokaa tai syö tietyntyyppisten elintarvikkeiden koska yhteisvaikutuksia voi esiintyä. Alkoholin tai tupakan tiettyjen lääkkeiden voi myös aiheuttaa yhteisvaikutuksia esiintyy. Seuraavia yhteisvaikutuksia on valittu sen perusteella, niiden potentiaalinen merkitys ja eivät välttämättä kaiken kattava.

Käyttäen ketiapiini, joilla on jokin seuraavista ei yleensä suositella, mutta voivat olla välttämättömiä joissakin tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät ketiapiinia, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Käyttämällä ketiapiini tahansa seuraavista voi aiheuttaa lisääntynyt riski tiettyjen sivuvaikutuksia, mutta voivat olla välttämättömiä tietyissä tapauksissa. Jos sitä käytetään yhdessä, lääkäri voi muuttaa annosta tai kuinka usein käytät ketiapiinia, tai antaa sinulle erityisiä ohjeita käytöstä elintarvikkeiden, alkoholin tai tupakan.

Läsnäolo muut sairaudet voivat vaikuttaa Käytettäessä ketiapiinia. Muista kertoa lääkärille, jos sinulla on muita lääketieteellisiä ongelmia, erityisesti

Toteutettava ketiapiini täsmälleen lääkärin ohjeiden mukaan hyötyä ehdon mahdollisimman paljon. Älä ota enemmän sitä, älä ota sitä useammin, ja älä ota sitä pidempään kuin lääkäri määräsi.

ketiapiini olisi mukana Lääkitys Guide. Lue ja noudata ohjeita huolellisesti. Kysy lääkäriltä, ​​jos sinulla on kysymyksiä.

Ketiapiini tabletit voidaan ottaa ruoan kanssa tai ilman on kokonaan tai tyhjään vatsaan. Kuitenkin, jos lääkäri kertoo ottaa se tietyllä tavalla, ota se suunnattu.

Niellä laajennettu vapautuvaa tablettia koko. Älä riko, murskaa tai pureskella. On parasta ottaa ketiapiinia ilman ruokaa tai kevyen aterian (noin 300 kaloria).

Annos Ketiapiinin on erilainen eri potilailla. Noudata lääkärin määräyksestä tai ohjeet etiketissä. Seuraavat tiedot sisältävät ainoastaan ​​keskimääräisestä ketiapiiniannoksia. Jos annos on erilainen, älä muuta sitä, ellei lääkäri käskee tekemään niin.

Määrä lääkettä että otat riippuu vahvuus lääkkeen. Myös annosten lukumäärän otat joka päivä, sallitun ajan annosten välillä, ja aika lääkityksen riippuvat lääketieteellinen ongelma, johon käytät lääkettä.

Jos annos jää ketiapiinia, ota se mahdollisimman pian. Kuitenkin, jos se on melkein aika ottaa seuraava annos, jätä unohtunut annos väliin ja palaa takaisin normaaliin annosteluaikatauluun. Älä kaksinkertaista annosta.

Oikea käyttö ketiapiinia

Säilytä lääke suljetussa astiassa huoneenlämmössä, lämmöltä, kosteudelta ja suoralta auringonvalolta. Suojaa jäätymiseltä.

Pidä poissa lasten ulottuvilta.

Älä pidä vanhentuneita lääketieteen tai lääketieteen ei enää tarvita.

Kysy terveydenhuollon ammattilainen miten pitäisi hävittää mitään lääkettä et käytä.

On erittäin tärkeää, että lääkäri olisi tarkistaa edistymistä sinä tai lapsesi säännöllisin käyntejä varmistaa ketiapiinia toimii oikein. Verikokeet saattavat olla tarpeen tarkistaa toivottuja vaikutuksia. Saatat myös olla sinun tai lapsesi silmät testataan säännöllisesti.

ketiapiini voi lisätä vaikutuksia alkoholin ja muiden keskushermostoa lamaavien (lääkkeitä, joita aiheuttaa uneliaisuutta tai valppauden). Joitakin esimerkkejä CNS alentavat aineet ovat antihistamiineja tai lääke heinänuha, muita allergioita, tai vilustuminen, rauhoittavien lääkkeiden, rauhoittavien tai unilääkkeitä, reseptiä kipulääkitystä tai huumausaineet, lääkettä epilepsiaan tai barbituraatit, lihasrelaksantit, tai nukutusta, kuten jotkut hampaiden anestesia. Tarkista lääkärisi kanssa ennen mitään edellä mainituista, kun tai lapsesi käyttävät ketiapiini.

Joillekin potilaille, ketiapiini voi lisätä itsemurha-ajatuksia. Kerro lääkärille heti, jos olet tai lapsesi alkaa tuntea enemmän masentunut ja on ajatuksia vahingoittaa itseäsi. Ilmoita kaikista epätavallisista ajatuksia tai käyttäytymismalleja, jotka hämmentävät teitä, varsinkin jos ne ovat uusia tai pahenevat nopeasti. Varmista, että lääkäri tietää, jos sinulla tai lapsellasi on univaikeuksia, pahastua helposti, on iso energiankulutuksen kasvusta, tai alkaa toimia holtiton. Kerro myös lääkärille, jos sinulla on äkillinen tai vahvoja tunteita, kuten hermostuneisuus, vihainen, levoton, väkivaltainen tai pelottaa. Anna lääkäri tietää, jos sinä tai joku perheessäsi on kaksisuuntainen mielialahäiriö (maanis-depressiivisen sairauden) tai on yrittänyt itsemurhaa.

Ketiapiini voi aiheuttaa uneliaisuutta, ongelmia ajattelun, tai ongelmia visiosi (varsinkin ensimmäisellä viikolla käyttö). Varmista, että tiedät miten reagoit ketiapiini ennen ajat, käytä koneita tai tee muita töitä, jotka vaativat sinua olemaan hereillä, hyvin koordinoitua, tai pysty ajattelemaan tai nähdä hyvin.

Varotoimet Vaikka käyttäminen ketiapiini

ketiapiini saattaa lisätä sokerin määrä veressä. Tarkista lääkäriltä heti, jos olet lisääntynyt jano tai virtsaaminen. Jos tai lapsellasi on diabetes, saatat huomata muutoksen tulokset virtsan tai veren sokeria testejä. Tarkista verensokerisi tiiviisti ja keskustele lääkärisi kanssa, jos sinulla on kysymyksiä.

Tarkista lääkäriltä heti, jos olet tai lapsesi ovat ottaa kouristukset (kohtaukset), hengitysvaikeudet, nopea syke, korkea kuume, korkea tai matala verenpaine, lisääntynyt hikoilu, virtsarakon hallinnan, voimakas lihasjäykkyys, epätavallisen kalpea iho tai väsymys. Nämä voivat olla oireita vakava tila kutsutaan neuroleptioireyhtymäksi (NMS).

Huimaus, tai pyörtyminen voi esiintyä, varsinkin kun saat ylös makuulta tai istuma-asennosta. Getting hitaasti saattaa auttaa. Jos ongelma jatkuu tai pahenee, tarkistaa lääkäriltä.

Ketiapiini voi tilapäisesti alentaa määrä valkosolujen veressä, lisäämällä mahdollisuus saada infektio. Se voi myös alentaa verihiutaleiden määrää, jotka ovat tarpeen asianmukaista veren hyytymistä. Jos näin tapahtuu, on olemassa tiettyjä varotoimia voit ottaa, varsinkin kun verenkuva on alhainen, vähentää infektioriskiä tai verenvuotoa

ketiapiini saattaa aiheuttaa tardiivia dyskinesiaa (liikehäiriö). Tarkista lääkäriltä heti, jos sinulla tai lapsellasi on jokin seuraavista oireista ottaen ketiapiini: huuli smacking tai puckering, turvotusta ja posket, nopea tai matomainen kielen liikkeet, hallitsematon puremisliikkeet tai tahattomat kädet ja jalat.

Ketiapiini voi lisätä kolesterolin ja veren rasva-arvot. Jos näin käy, lääkäri voi antaa sinulle tai lapsellesi joitakin lääkkeitä, jotka voivat alentaa kolesterolin määrä ja rasva-arvojen kohoaminen.

ketiapiini saattaa lisätä painoa. Lääkäri voi joutua tarkistaa tai lapsen painon säännöllisesti kun käytät ketiapiini.

ketiapiini Side Effects

ketiapiini

Sinun täytyy olla verenpaineesi mitattava ennen ketiapiini ja kun tai lapsesi käyttävät sitä. Jos havaitset muutoksia suositeltua verenpaine, soita lääkärille heti. Jos sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärin.

ketiapiini voi aiheuttaa muutoksia sydämen rytmiä, kuten edellytys kutsutaan QT-ajan pidentymistä. Se voi muuttaa tapaa, sydän lyö ja aiheuttaa pyörtymistä tai vakavia haittavaikutuksia joillekin potilaille. Ota yhteyttä lääkäriin heti, jos tai lapsellasi on oireita sydämen rytmihäiriöihin, kuten nopea, iskevät tai epätasaista Sykkeiden.

Ketiapiini voi vaikeuttaa oman kehon jäähtyä. Se voi vähentää kuinka paljon hiki. Kehosi voi saada liian kuuma jos ei hikoile tarpeeksi. Jos elimistö saa liian kuuma, saatat tuntea huimausta, heikko, väsynyt tai sekava. Saatat oksentaa tai olla vatsavaivoja. Älä mene liian kuuma, kun liikut. Vältä paikkoja, jotka ovat hyvin kuumia. Soita lääkärillesi, jos sinä tai lapsesi ovat liian kuuma ja voi jäähtyä.

Älä yhtäkkiä lopeta ketiapiini tarkistamatta ensin lääkärin kanssa. Lääkäri saattaa haluta sinun tai lapsesi vähitellen vähentää käytössä ennen pysäyttämistä, kokonaan. Tämä on vähentää mahdollisuus ottaa oireita, kuten pahoinvointia, unettomuutta, univaikeuksia, pysty nukkumaan, tai oksentelua.

Ennen kuin mitään lääketieteellistä testit, kerro lääkäri vastuussa että käytät ketiapiini. Tulokset joitakin testejä (esimerkiksi virtsa huumeiden näytöt) voi vaikuttaa ketiapiini.

Älä ota muita lääkkeitä, ellei niitä ole keskusteltu lääkärin kanssa. Tämä sisältää reseptiä tai nonprescription (over-the-counter [OTC]) lääkkeet ja kasviperäisten (esim mäkikuisma) tai vitamiinilisän.

Yhdessä sen tarvitaan vaikutuksia, lääke voi aiheuttaa joitakin ei-toivottuja vaikutuksia. Vaikka kaikkia näitä haittavaikutuksia saattaa esiintyä, jos niitä ilmenee, ne saattavat vaatia hoitoa.

Tarkista lääkäriltä välittömästi, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista ilmenee

Kiireellisten apua välittömästi, jos jokin seuraavista yliannostuksen yhteydessä

Joitakin haittavaikutuksia voi esiintyä, jotka eivät yleensä tarvitse lääkärin hoitoa. Nämä haittavaikutukset voivat pois hoidon aikana kuin kehon sopeutuu lääkettä. Myös terveydenhuollon ammattilainen voi pystyä kertoa keinoja estää tai vähentää joitakin näistä haittavaikutuksista. Tarkista hoitohenkilökunnalle, jos jokin seuraavista haittavaikutuksista edelleen tai ovat haittaavia tai jos sinulla on kysyttävää niistä

Muut haittavaikutus saattaa myös esiintyä joillakin potilailla. Jos havaitset muita vaikutuksia, kysy terveydenhuollon ammattilainen.

Saatavuus Rx Reseptilääke

Raskaus Luokka C Riski ei voida sulkea pois

CSA Aikataulu N Ei hallitusti huume

Hyväksyntähistoria Kalenteri Drug historiaa FDA

Kaksisuuntainen mielialahäiriö Seroquel, litium, klonatsepaami, Klonopin, Abilify, Lamictal

Skitsoaffektiivinen Disorder Seroquel, Prozac, litium, fluoksetiini, Abilify, Lamictal

Skitsofrenia Seroquel, Abilify, risperidoni, olantsapiini, Zyprexa, Risperdal

Masennus tratsodoni, sertraliini, Zoloft, Lexapro, Cymbalta, Prozac