keskosen: hoitoon kehittymättömät keuhkot – aihe yleiskatsaus

Erityisesti silloin, kun lapsen on syntynyt ennen 36 viikkoa raskausviikolla, keuhkot ovat kehittymättömät, ja laitos on rajallinen lihasvoimaa ja energiaa hengittää. Joten keskoslapseen välttämättä saa tarpeeksi happea. Tämä voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia. On tavallista syntymähetkellä keskoselle tarvitsee happea terapiaa, tuulettimella, ja / tai lääkettä. Nämä voivat auttaa vauvaa absorboida happea ja hengittää.

Pikkulapset kanssa kehittymättömät keuhkot puuttuu usein pinta-aktiivista ainetta. Tämä on aine, joka peittää hengitysteissä ja estää niiden romahtaminen ja tarttumasta toisiinsa. Kun ennenaikainen keuhkot käsitellään pinta-aktiivisen syntymän jälkeen, vauvan n veren happipitoisuus yleensä parantaa muutamassa minuutissa. Pinta-aktiivinen hoito vähentää riskiä ja vakavuutta hengitysvaikeusoireyhtymä (RDS) keskosilla. Se myös vähentää yleistä kuolemanriski. 1 Pinta auttaa myös kohdella RDS.

Toisin kortikosteroidihoito ennen syntymää, antaa kortikosteroideja vauva syntymän jälkeen menettää hyväksi asiantuntijoiden keskuudessa. Nykyinen tutkimus tutkii, miten tämä lääke voidaan turvallisesti käyttää parantamaan keuhkojen toimintaa aiheuttamatta muita ongelmia. (Se voi aiheuttaa neurologisia ongelmia, ruoansulatuskanavan verenvuotoa ja vaurioita, verensokeri ongelmia, ja korkea verenpaine.)