itsehallinnon – sukupuolitauteja (sukupuolitaudeilta)

On olemassa useita tapoja välttää tai vähentää riskiä sukupuolitaudeista.

ennaltaehkäisy

Selviytyminen ja tuki

Get rokotetuilla. Getting rokotettu varhain, ennen seksuaalista altistuminen, on myös tehokas estämään tietyntyyppisten sukupuolitautien. Rokotteet ovat käytettävissä estää ihmisen papilloomaviruksen (HPV), hepatiitti A ja hepatiitti B

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) suosittelee HPV-rokotteen tyttöjen ja poikien iät 11 ja 12. Jos ei rokotettu iässä 11 ja 12, CDC suosittelee, että tytöt ja naiset kautta ikää 26 ja poikien ja miesten ikä 26 saada rokote.

Hepatiitti B -rokote annetaan yleensä vastasyntyneet, ja hepatiitti A -rokotetta suositellaan 1-vuotiaille. Molemmat rokotteet ovat suositella henkilöille, jotka eivät ennestään ole immuuneja näille taudeille ja niille, joilla on lisääntynyt infektioriski, kuten miehet, joilla on seksiä miesten kanssa ja IV huumeidenkäyttäjiä.

Kondomia ja kofferdam johdonmukaisesti ja oikein. Käytä uutta lateksikondomista tai kofferdam kumpaakin sukupuolta teko, onko suun, emättimen tai peräaukon. Älä käytä öljypohjaista voiteluaine, kuten vaseliini, jossa lateksikondomista tai kofferdam.

Kondomeja valmistettu luonnon kalvoja ei suositella, koska ne eivät ole yhtä tehokkaita estämään sukupuolitaudeista. Muista, että vaikka kondomien vähentää riskiä altistua useimpien sukupuolitaudeista, ne tarjoavat vähemmän suojelun sukupuolitautien joihin alttiina sukuelinten haavaumia, kuten ihmisen papilloomavirus (HPV) tai herpes. Myös nonbarrier ehkäisymenetelmää, kuten ehkäisypillerit tai kohdunsisäinen laitteita, eivät suojaa sukupuolitaudeilta.

Tarkastellaan lääke Truvada. Heinäkuuta 2012, Food and Drug Administration hyväksyi yhdistelmän käyttö lääkkeen emtrisitabiini-tenofoviirin (Truvada) riskin vähentämiseksi sukupuoliteitse tarttuvien HIV-infektion, jotka ovat suuri riski. Truvadaa käytetään myös HIV-hoitoa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa.

Kun käytetään estämään HIV-infektion, Truvada on vain sopiva jos lääkäri on varma et jo on HIV-infektio.

Lääkärin tulee myös testata hepatiitti B-infektiota. Jos sinulla ei ole hepatiitti B, lääkäri voi suositella hepatiitti B rokotetta ei ole ollut sitä vielä. Jos sinulla on hepatiitti B, lääkärin tulisi testata munuaisten toiminta ennen määrättäessä Truvada.

Truvada on otettava päivittäin, juuri niin kuin määrätty, ja sinun seuranta HIV ja munuaisten toiminta testataan muutaman kuukauden välein. Truvada tulisi käyttää vain yhdessä muiden ehkäisystrategioihin kuten kondomin käyttö aina seksiä.

On traumaattinen selvittää olet STI. Saatat olla vihainen, jos tunnet olet pettänyt tai hävetä jos on olemassa mahdollisuus olet tartunnan toisia. Pahimmillaan STI voi aiheuttaa krooninen sairaus ja kuolema, vaikka paras hoito maailmassa.

Näiden ääripäiden on monia muita mahdollisia tappioita – luottamus kumppanien välillä, aikoo saada lapsia, ja iloisen syleilyyn oman seksuaalisuuden ja sen ilme.

Näin voit selvitä