itsehallinnon – arteriosclerosis / ateroskleroosin

Lifestyle ja kotiin korjaustoimenpiteitä

ennaltaehkäisy

Elintapojen muutokset voivat auttaa estämään tai hidastamaan ateroskleroosin etenemistä.

Liikunta useimpina päivinä viikossa. Säännöllinen liikunta voi määrätä lihaksia käyttää happea tehokkaammin.

Fyysinen aktiivisuus voi myös parantaa verenkiertoa ja edistää uusien verisuonten, jotka muodostavat luonnollisen ohikulkutien esteet (vakuuden alukset). Liikunta auttaa alentamaan verenpainetta ja vähentää riskiä sairastua diabetekseen.

Pyritään käyttämään vähintään 30 minuuttia useimpina päivinä viikossa. Jos et voi sovi se kaikki yhteen istuntoon, kokeile murtamalla ylös 10 minuutin välein.

Voit ottaa portaita hissin sijaan, kävellä korttelin aikana ruokatunnilla, tai tehdä joitakin situps tai punnerrusta katsoessasi televisiota.

Syödä terveellistä ruokaa. Sydän-terveellinen ruokavalio perustuu hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita – ja alhainen puhdistetut hiilihydraatit, sokerit, tyydyttyneen rasvan ja natriumin – voi auttaa hallitsemaan painoa, verenpaine, kolesteroli ja verensokeri.

Kokeile korvaamalla kokojyväleipää sijasta valkoista leipää; tarttumalla omena, banaani tai porkkanoita välipala, ja lukeminen ravintoarvomerkinnöissä oppaana valvontaan määrää suolaa ja rasvaa syöt. Käytä tyydyttymättömiä rasvoja, kuten oliiviöljyä, ja vähentää tai poistaa sokeria ja makeutusaineita.

Menettää ylimääräistä kiloa ja ylläpitää terveen painon. Jos olet ylipainoinen, menettää niin vähän kuin 5: 10 puntaa (noin 2,3-4,5 kiloa) voi vähentää riskiä korkea verenpaine ja korkea kolesteroli, kaksi suurta riskitekijöitä ateroskleroosin.

Laihdutus auttaa vähentämään riskiä sairastua diabetekseen tai kurissa jos sinulla on jo diabetes.

Jos sinulla on korkea kolesteroli, korkea verenpaine, diabetes tai jokin muu krooninen sairaus, toimivat lääkärin hallita kunnossa ja edistää yleistä terveyttä.

Sama terveiden elämäntapojen muutokset suositeltavaa hoitaa ateroskleroosin myös estää sen. Nämä sisältävät

Muistathan tehdä muutoksia yksi askel kerrallaan, ja pitää mielessä, mitä elämäntapojen muutokset ovat hallittavissa teitä pitkällä aikavälillä.