haimasyövän-tentit ja testit

Etsiä tai diagnosoida haimasyövän, lääkäri voi käyttää joitakin näistä testeistä

Vuodesta 2009, kun näyttelijä Patrick Swayze kuoli haimasyöpä, hänen leskensä, Lisa Niemi, tanssija, kirjailija, ja jooga harjoittaja, on keskittynyt paitsi omasta paranemista, vaan johtamaan toimia taudin torjumiseksi tässä maassa. Magazine istahti Niemi ja kysyi häneltä hänen surevan, hänen vaikuttamistyötä, ja hänen ajatuksiaan avioliitosta ja itsehoidosta.

Tärkeä osa hoidossa useimpien syöpien on lavastus ja luokittelu. Tämä tarkoittaa sitä, katsomalla kudosnäytteet mikroskoopilla onko syöpäsolut ovat levinnyt haiman ja millaisia ​​solujen ne ovat.

Haimasyöpä, kudoksen näytteitä voidaan kerätä aikana erillisen koepala tai aikana endoskooppinen ultraääni. Joskus biopsia on tehty, kun leikkaus poistaa syöpä.

Tietäen vaiheessa ja arvosana auttaa lääkäreitä tietää leikkaus pyrkii poistamaan syövän tai millaista hoitoa auttaa sinua tuntemaan paremmin.

Veren kemia näyttö veren kemian näyttö. Näyte veren tarkistetaan tason mittaamiseksi bilirubiinin ja muiden aineiden Tuumorimarkkeri testit tuumorimarkkeri testejä. Nämä kokeet etsiä merkkejä syövän näytteitä virtsassa, verta, tai kudoksen; CT CT sca; o; MRI MRI. Makaat pöydälle kun taas suuri skanneri vie kuvia. Väriaine voidaan ruiskuttaa käsivarteen tai niellä tehdä kuvia selkeämpi; PET-PET-. Radioaktiivinen neste kutsutaan merkkiainetta ruiskutetaan käsivarteen. Kun merkkiaine on ehtinyt saavuttaa haima, makaat pöydälle kun taas suuri skanneri ottaa kuvia; Endoskooppinen ultraääni endoskooppinen ultraääni. Pieni putki työnnetään suun ja alas ruoansulatuskanavan. Kamera lopussa putken ottaa ultraääni kuvia haima. Lääkäri voi myös lisätä neula putken läpi keräämään kudosnäytteiden; Endoskooppinen taaksepäin cholangiopancreatogram Endoscopic taaksepäin cholangiopancreatogram. Pieni putki työnnetään suun ja alas ruoansulatuskanavan. Väriaine ruiskutetaan putken läpi, ja röntgenkuvat otetaan; Perkutaaninen transhepatic Kolangiogrammi. Väriaine ruiskutetaan ihon läpi sappiteiden, ja röntgenkuvat otetaan.

Laparoskopia Laparoskopia. Lääkäri tekee pieni leikkaus ihoa ja lisää pieni putki, jossa on kamera loppuun. Kun kamera saavuttaa haima, lääkäri voi käyttää samaa putkea kerätä kudosnäytteiden; Neulabiopsian neulabiopsian. Kudosnäytteitä kerätään neulalla. Tämä voidaan tehdä neulalla asetetaan ihon läpi ja haimaan tai osana tähystys.