eturauhassyövän seulonta (pdqто): seulonnan [] – yleistä tietoa eturauhassyövän

Eturauhassyöpä on sairaus, jossa pahanlaatuinen (syöpä) solut muodostavat kudoksissa eturauhasen.

Kuten miehet ikään, eturauhanen voi saada isompi. Suurempi eturauhasen voi estää virtauksen virtsan virtsarakon ja aiheuttaa ongelmia seksuaalisen toiminnan. Tätä tilaa kutsutaan eturauhasen hyvänlaatuisen liikakasvun (BPH), ja vaikka se ei ole syöpä, leikkaus voi olla tarpeen korjata sitä. Oireiden hyvänlaatuinen eturauhasen liikakasvu tai muita ongelmia eturauhasen voivat olla samankaltaisia ​​oireita eturauhasen syöpä; Normaali eturauhanen ja eturauhasen hyvänlaatuinen liikakasvu (BPH). Normaali eturauhanen ei estä virtauksen virtsan virtsarakon. Laajentunut eturauhanen painaa virtsarakon ja virtsaputken ja estää virtsan virtausta.

Katso seuraava PDQ yhteenvetoja lisätietoja eturauhassyöpä

Eturauhassyöpä on yleisin nonskin syöpä miehillä Yhdysvalloissa.

Eturauhasen syöpä on todettu pääasiassa vanhemmilla miehillä. Vaikka määrä miesten eturauhassyövän on suuri, useimmat miehet diagnosoitu tämä sairaus ei kuolee siihen. Eturauhassyöpä esiintyy useammin Afrikkalainen-miehillä kuin valkoisia miehiä. Afrikkalainen-miesten eturauhassyövän ovat todennäköisesti kuolee tautiin kuin valkoiset miesten eturauhassyövän.

Ikä, rotu, ja suvussa eturauhasen syöpä voi vaikuttaa riski sairastua eturauhassyöpään.

Jotain, joka lisää henkilön mahdollisuus sairastua kutsutaan riskitekijä. Riskitekijöitä eturauhassyövän sisältävät seuraavat

Tietoa tuotetaan ja antamat Nationa; Cance; Institute (). Tiedot tässä aiheeseen saattanut muuttua, koska se oli kirjoitettu. Saat uusimmat tiedot, ota yhteyttä Nationa; Cance; Institute kautta Internet-sivuilla osoitteessa http: /; cancer.gov tai soita numeroon 1-800-4-Cancer.

 Public Information National Cancer Institute