eturauhassyövän hoidossa (pdqто): hoito [] -vaiheessa ii eturauhassyövän hoitoon

Yleiskatsaus

Näkymät miesten diagnosoitu eturauhasen syöpä ei ole koskaan ollut kirkkaampi. Lääkärit on nyt erilaisia ​​tapoja hoitaa eturauhassyöpää, mukaan lukien leikkaus, säteily, ja lääkkeet, jotka hidastavat syöpäsolujen kasvua. Sekä turvallisuutta ja tehokkuutta eturauhassyöpälääkkeille on jatkuvasti parantaa; Se on hyvä uutinen, tietenkin. Mutta niin paljon erilaisia ​​lähestymistapoja eturauhassyövän hoitoon, joilla kullakin on omat edut ja riskit, punnitus vaihtoehtoja ja valita sopivin hoito …

vaiheessa IIA

Stage IIB

Eturauhasen, ulkoisen sädehoidon (EBRT), ja interstitiaalinen istuttaminen radioisotooppeja kukin työskentelee hoidossa vaiheen II eturauhassyövän näennäisesti samanlaisia ​​terapeuttisia vaikutuksia. Eturauhasen ja sädehoito tuotto ilmeisesti samanlainen eloonjäämisluvut peräti 10 vuoden seurannassa. Oikean valikoiduilla potilailla, eturauhasen liittyy 15 vuoden eloonjääminen verrattavissa kohteena on samanikäisiin väestöstä ilman eturauhassyöpää. [2] Valitettavasti satunnaistetussa vertailukokeita Näiden hoitomenetelmien pitkittyneen seurannan puuttuvat.

Potilaat, joilla on pieni, kouraantuntuva syöpä (T2a, N0, ja M0) menestymään paremmin kuin potilaat, joiden tauti liittyy molemmin puolin rauhanen (T2c, N0, ja M0). Potilaat todistettu, etäpesäkkeet mukaan lantion imusolmukkeiden hinta parempi kuin potilailla, joille tämä pysähdyspaikan menettelyä ei performe; kuitenkin, tämä on seurausta valinta potilailla, joilla on suotuisampi ennuste.

Sivuvaikutukset eri hoitomuodoilla-lukien impotenssi, inkontinenssin, ja suoliston vamma-tulisi harkita määritettäessä hoitomuoto käyttää. (Katso PDQ yhteenveto Seksuaalisuus ja Reproductive Issues lisätietoja impotenssi.)

Prostataspesifinen antigeeni (PSA) muuttuu markkereita syövän etenemisen

Usein muutokset PSA arvellaan olevan markkereita syövän etenemisen. Vaikka tuumorimarkkeri tai ominaisuus voidaan johdonmukaisesti liittyy suuri riski eturauhassyövän etenemisen tai kuoleman, se voi olla hyvin huono ennustaja hyvin rajallinen käyttökelpoisuus terapeuttisten päätöksiä.

PSA ja nopeus PSA muutoksen liittyivät myöhemmin etäpesäke tai eturauhassyöpä kuolemaan kohortin 267 miestä, joilla on kliinisesti paikallinen eturauhassyöpä jotka hallinnoivat valpas odottaa tai aktiivista seurantaa ja valvontaa käsivarteen satunnaistetussa tutkimuksessa verrattiin eturauhasen on valpas odottaa . [3, 4] kuitenkin tarkkuus luokitella miesten ryhmiin, joiden syöpä pysyi veltto verrattuna niihin, joiden syöpä eteni oli huono ollenkaan tutkinut leikata pistettä PSA tai PSA muutosnopeus.