ensisijainen synnynnäinen glaukooma: syyt, oireet ja hoito

Ensisijainen synnynnäinen glaukooma (PCG) on silmäsairaus, joka vaikuttaa vuotiasta lasta syntymän ja 3 vuotta. Se on yksi tyyppi glaukooma. Glaukooma viittaa ryhmään sairauksia, joissa on pysyvä ja ominaisuus vaurioita näköhermon, joka on yleensä liittyy epänormaalin korkea silmänsisäinen paine.

Hoito avokulmaglaukooma – yleisin muoto taudista – vaatii alentaa silmän painetta lisäämällä valumisen kammionesteen tai vähentämällä tuotantoa nesteen. Lääkitys voi suorittaa näitä molempia tavoitteita. Leikkaus ja laserhoitoa suunnataan parantamaan silmän vesipitoinen kuivatus; Jos ei diagnosoidaan varhain, avokulmaglaukooma voi merkittävästi vahingoittaa visio ja jopa aiheuttaa sokeutta. Siksi se on niin tärkeää saada silmälääkäri testata säännöllisesti …

Ensisijainen “tarkoittaa tautia ei ole seurausta toisesta sairaudesta tai tila, kuten kasvain.” Synnynnäinen “eli se on läsnä syntymän.

Vaikka vauvat ovat syntyneet ensisijainen synnynnäinen glaukooma, ei välttämättä ole merkki siitä ensin. Se esiintyy yleisesti ikävuoden välillä 3-6 kuukautta. Mutta se voidaan diagnosoida vasta 3-vuotiaille lapsille.

Jos sairaus havaitaan ja hoidetaan varhain, useimmat lapset – 80%: sta 90% – reagoi hyvin. He eivät ole näköhäiriöitä tulevaisuudessa.

Tämän tyyppinen glaukooma on yleensä aiheuttama lisääntynyt silmänpaine. Epätavallisen korkea paine johtuu vastuksen kulkua normaalin liikkumisen silmän neste (vesi). Tämä silmä neste tarvitaan asianmukaisia ​​painetta silmään. Se tarjoaa myös ravinteita sisäosat silmän.

Kun terveen silmän neste poistuu verkon kautta solujen ja kudosten, jotka toimii pieni valua. Korvata nestettä, joka valuu, silmä jatkuvasti tekee juuri oikea määrä enemmän nestettä.

Glaukoomaa jotain tapahtuu tämän tasapainon. Useimmissa tapauksissa neste ei pääse virtaamaan kunnolla. Kertyminen neste aiheuttaa silmän paine nousee.

Lisääntynyt paine ylimääräinen neste vahingoittaa kuituja, jotka muodostavat näköhermon. Näköhermon on takana silmän. Se lähettää signaaleja aivoihin kertoa, mitä näet.

Useimmilla glaukooma, tämä vahinko tapahtuu hitaasti ajan myötä. Usein mennessä henkilö huomaa oireita, vahinko on jo laaja. Kun näön menetys on tapahtunut se on peruuttamaton ja ei voi palauttaa.